Улица Димитър Пешев е наводнена повече от половин година и

...
Улица Димитър Пешев е наводнена повече от половин година и
Коментари Харесай

Четете в Петел: От партия Възраждане кръстиха наводнена улица Езерото Портних

Улица " Димитър Пешев " е наводнена повече от половин година и е изцяло неизползваема. Тя е един от двата пътя, които свързва Владиславово и Кайсиева градина с крайезерния път, Аспарухово, Тополи и Приселци. В момента целия поток от коли минава през кръговото на Метро и както знаем стават големи тапи. Според думите на Костадин Костадинов, ръководител на политическа партия " Възраждане " е закононарушение улицата да не се употребява, като може да облекчи на половина трафика. 

Причината за наводнената улица е непочистването на шахтите от страна на общината. Нивото на водата сега е към метър, метър и 20 см, а при по проливни дъждове стига и до 2 м. Невендъж коли са закъсвали там, изключително нощем, когато фаровете осветяват водата и тя прилича асфалт или локва. На мястото са закъсвали даже ТИРове и рейсове. 



Костадин Костадинов съобщи, че е поставял въпроса на не една сесия, само че отговорът от страна на кмета е, че трасето тъкмо под моста, където е отводнителната шахта не принадлежало на общината, а на " Мостове и пътища ". 

Освен, че пътят е непристъпен за коли, той е подобен и за пешеходци. Хората рискуват живота си и пресичат през автомагистралата, вместо да минат под моста.

" Съгласно разпоредбите на географията вследствие на силите на природата или на човешкото влияние се образува нов географски обект на терена и той се задържи повече от 6 месеца, той би трябвало да се кръсти. Ние имаме две оферти - едното е " езерото Портних " другото е " езерото Портнес ", като Лох Нес. Езерото към този момент е реалност, скоро ще гъмжи и от комари ", сподели Костадинов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР