Уличното осветление в Пловдив вече работи от вчера от 17:50

...
Уличното осветление в Пловдив вече работи от вчера от 17:50
Коментари Харесай

С 1/3 по-малко улични лампи на входовете на Пловдив

Уличното осветяване в Пловдив към този момент работи от през вчерашния ден от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предходния период (от 17:35 часа до 7:35 часа). Това оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “, с което потвърдиха, че информацията на " Марица ", че и в Пловдив се вкарват ограничавания на разноските за скъпия ток.

Вероятно ще бъде изключена и част от художественото осветяване на публичните места. Днес изгасват лампите, с които се осветява Джамията на пл. " Римския конгрес ", на лапедариума до Балабановата къща в Стария град, където прожекторите са доста мощни, на баня " Старинна " /Чифте баня/.

С една трета се понижат лампите на всички входове на Пловдив - в разграничителната линия на Цариградското шосе от " Скобелева майка ", на Пещерско и Кукленско шосе. Без осветяване остава паркингът на Колодрума, защото е задоволително ярко от булеварда.

От Оперативна програма " ОКТ " увериха, че ще наблюдават прецизно режимът да не основава проблеми за сигурност на придвижването. При нужда той ще бъде изменен.

“Една трета от 30-те хиляди осветителни тела по улиците и публичните пространства са с сменени енергоспестяващи лампи. Благодарение на тях месечното ползване е по-ниско. Въпреки това сметката на Община Пловдив в съпоставяне със същия интервал предходната година е увеличена поради по-високата цена на тока”, разяснява заместник-кметът Тодор Чонов.

За последния месец общината получи сметка от над 600 000 лв., която е в пъти по-висока спрямо заплащанията преди повишаването на електрическата енергия.

В момента върви и смяната на уличното осветяване с ново в регионите „ Южен “ и „ Централен “ по извоюван план по стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ на стойност 1 126 999,69 лева

От община Пловдив твърдят, че ще бъдат сменени 1913 бр. осветителни тела със модерни LED такива и ще се построи система за автоматизирано ръководство и надзор. По този метод Община Пловдив ще понижи излъчванията на CO2, енергийното ползване, като по едно и също време с това ще усъвършенства осветеността на обществените пространства.

„ Предстои поетапното внедряване на LED осветяване в целия град. Приоритетно се работи по основните булеварди, с цел да се осъществя най-голяма спестовност от електрическа енергия. По-добрата осветеност, изключително на пешеходните пътеки, води и до възстановяване на пътната конюнктура и понижаване на пътнотранспортните катастрофи “, посочи още Тодор Чонов.

Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ приключи слагането на LED осветяване по бул. „ Александър Стамболийски “, както и по ул. „ Велико Търново “ до националната библиотека „ Иван Вазов “, в правата от ул. „ Авксентий Велешки “ до Военния клуб. Приключва обновяването на осветлението и по „ Пещерско шосе “ към входа на града, по булевардите „ Копривщица “, „ Васил Левски “, „ Съединение “ и „ България “.

LED осветяване е инсталирано и като част от плановете на осъществените през последните години реконструкции на булевардите „ Коматевско шосе “, „ Шести септември “, „ Северен “, „ Васил Априлов “, „ Руски “.

Свързани вести Община „ Родопи ” тегли заем за ново улично осветяване Намаляват уличното осветяване в Пловдив заради бомбастичните сметки за ток
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР