Улично куче взе страха на хората в Коматево. Жертвите на

...
Улично куче взе страха на хората в Коматево. Жертвите на
Коментари Харесай

Зло куче напада деца и бебешки колички в Коматево

Улично куче взе страха на хората в Коматево. Жертвите на настървения псе към този момент са десетки, само че той остава неосезаем за ветеринарните управляващи. Интелигентността му е именита - съгласно работещите в общинския подслон песът разпознава колите им по шума на моторите и незабавно потъва в някоя буренясала градина.

Една от жертвите му е болната от диабет вуйна Пена. Преди няколко месеца животното щяло да я раздра на улицата както е в инвалидната си количка. Оттогава не смее да мине по тротоара без дървен прът в ръка. „ Избиха прасетата, а с едно куче не могат да се оправят ”, недоволства тя.

Близо 20 поданици на ул. „ Пампорово ” се събраха да се жалват от агресивното куче. „ Не мога да заведа детето си на учебно заведение, хапано е и е наплашено. Водя го по баячки да му баят срещу уплах. Психически щерка ми е унищожена ”, споделя Мария. Съседското момиче, което е на 15 години, също е нахапано.

В квартала описват, че от предходната година нещо се трансформирало радикално в държанието на песа. Оттогава, както си кротува, внезапно атакува в тил минаващите. Скача по всеки с велосипед и на майки с детски колички. Последната му офанзива е против Стела и нейното бебе. Кучето раздрало покривката на количката. „ И на мен един път ми скочи в тил, направи якето ми на парцали и ме захапа ”, оплака се Мария Оджакова.

" Ходили сме 6 души да го ловим, и то неведнъж - щом ни подуши, и се крие в овощната градина. Познава и шума на колите ни ", обясниха от общинския подслон за безстопанствени кучета. Оттам го дебнат през седмица и пеш и отново не съумяват да го задържат. Опитвали неведнъж да го упоят със стрелички. " Упойката ни трае 10 минути, само че работи едвам след 30-ата секунда. За това време то към този момент се е скрило надълбоко в шубраците. Интелигентна гадина ", обобщават от приюта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР