Уличният графити арт, изобразяващ папа Франциск като комиксов супергерой, ще

...
Уличният графити арт, изобразяващ папа Франциск като комиксов супергерой, ще
Коментари Харесай

Ватиканът ще се рекламира с улично изкуство


Уличният графити арт, изобразяващ папа Франциск като комиксов супергерой, ще бъде употребен в поддръжка на благотворителните планове на Ватикана, заяви създателят на илюстрацията МауПал. За задачата летящият "Суперпапа" ще бъде разпечатван на тениски, а приходите от продажбите ще отиват за филантропската активност на понтифика.

Когато за първи път ликът на застиналия в жанр „ Супермен ” папа се появи в Рим през 2014 г, той незабавно завладя въображението както на локалните, по този начин и на туристите. Така, две години по-късно, МауПал реши да нарисува Франциск и в друга роля – тази на порасналия мъж с към момента див и непослушен юношески дух, който играе морски шах по стената под надзора на надзирател швейцарец.

„ Когато икономическата и обществената рецесия раздруса Италия и света, аз видях Франциск като знак на вярата за всички ни. Затова и графично се пробвах да обобщя необятно публикуваното мнение, че папата е човек, който има власт, само че в това време е и хуманен и непретенциозен ”, разяснява арститът изкуството си.

И въпреки и да има хора, които възприемат уличните рисунки на МауПал като насмешка към Франциск и католическата вяра, то папата очевидно няма нищо срещу.

„ Предложих му рисунка, която бях направил на нормално парче дърво – основа, която смятах, че ще пасне идеално на философията му. А той ме погледна, усмихна ми се и ми нащипа бузите любящо ”, спомня си МауПал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР