Уличният фестивал 6Fest превръща Капана в душата на карнавала в

...
Уличният фестивал 6Fest превръща Капана в душата на карнавала в
Коментари Харесай

Капана в Пловдив ще закипи в карнавал тази събота

Уличният фестивал „ 6Fest ” трансформира „ Капана ” в душата на карнавала в Пловдив. Идеята е с дрескод – всички гости би трябвало да са маскирани карнавално. Уличният фестивал „ 6Fest ” носи името „ Заедно на карнавал ” и ще се организира на 28.09.19 година (събота) в пловдивския квартал „ Капана ”. Идеята на гостуването на форума в Пловдив е да се възкресят старите карнавални обичаи у нас, показват уредниците. И напомнят, че единствено преди стотина години в съвсем всеки по-голям град у нас е имало карнавал - Пловдив, Асеновград, Пазарджик, София, Русе, Варна, Бургас.
В някои от обитаемоте места традицията към този момент е възродена. В предишното млади и възрастни сами изработвали костюмите си. Маскирали се като чудовища, животни, литературни и кино герои, исторически персони и други. Обикаляли улиците, посещавали домовете на близки. А през днешния ден децата се маскират по сходен метод на Хелоуин. Посланието на фестивала е точно посредством улични изкуства да се основава благополучие. Програма на улични изкуства в Пловдив в карнавалния ден е извънредно богата. Малки и огромни гости могат да следят куклен спектакъл, жонглиране с кристална топка и ножове, клоунада, театър от фокуси и улична магия.
Още от атракциите ще са и двама актьори на кокили, които ще преминат през улиците на „ Капана ”, с цел да пренесат пловдивчани и посетители на града в света на приказките. Като част от Фестивала за улични изкуства „ 6Fest ” в Пловдив, на 27.09.19 година в “Петното на Роршах ” ще се състои второто издание на новия формат “Нощ на историите ”, в което ще се споделя за града под тепетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР