Уличните канали в централната част на Варна преляха след дъжда,

...
Уличните канали в централната част на Варна преляха след дъжда,
Коментари Харесай

Уличните канали във Варна преляха

Уличните канали в централната част на Варна преляха след дъжда, който не стопира да вали от през вчерашния ден в морския град. За казуса алармираха десетки читатели на Varna24.bg . Той бе установен и от репортерската инспекция на медията по пътните артерии.

Проблемът с неналичието на положително отводняване по време и след дъжд не е от през вчерашния ден. Причината се таи в това, че на доста места в града, изключително в централната част, канализацията е смесена - битова и дъждовна. Нужни са милиони левове за разделянето й.  

Много читатели на Varna24.bg разясняват, че рядко са виждали служащи и машини да поддържат и почистват отводнителните шахти. Там казусът е чисто учредителен, безапелационни са жителите на Варна. Те описват, че ден-два преди интервенцията, по дърветата се закачват листчета с информация, че следва разчистване. Масово хората не ги виждат и паркират. По този метод колите им блокират работата, той като са спрени над шахти. Работниците по поддръжката единствено установяват това, подвигат плещи и отминават. А след всеки даже и дребен дъждец, тя стартира да се цялостни, да прелива и да е повода градът да замязва на Венеция.

Според варненци казусът ще се реши откакто се вкара график за поддръжката на уличната канализация - примерно два пъти в година - напролет и есента. Нужна е и огромна прокламация, че в даден регион следва такова мероприятие, както и информация за извозването и депонирането на събираните боклуци от този активност, и други  

Наши читатели виждат проблем и в строителството, той като на мястото на еднофамилни къщи, в центъра на града се издигнаха многофамилни. Подземната инфраструктура обаче не е съобразена и не може да поеме нараствания дебит, както от отпадни води от бита, по този начин и след дъжд.

Ситният дъжд отми прахоляка по улиците, само че изпълни шахтите. Всяко зло за положително, метафизичен обобщиха варненци, които живеят в невралгичните региони на града, които постоянно се наводняват - Гръцката махала, ж.п. гарата, Фестивалният и конгресен център, постройката на Икономическия университет и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР