Улеснения за техническите изисквания към продуктитеГоляма част от необходимите документи

...
Улеснения за техническите изисквания към продуктитеГоляма част от необходимите документи
Коментари Харесай

По-малко документи за издаване на лична карта

Улеснения за техническите условия към продуктите


Голяма част от нужните документи за издаването на персонални карти и паспорти скоро ще се събират по длъжностен път, откакто кабинетът утвърди значими промени в правилника. Те са свързани със случаите, когато за хората е настъпила смяна на ЕГН, на имена, на непрекъснатия адрес или на пола и тези обстоятелства са отразени в Националната база данни “Население ”. Тогава към заявката за издаване или замяна на паспорт или персонална карта няма да се ползват изискваните все още удостоверителни документи, а те ще се събират по длъжностен път от Министерство на вътрешните работи. Облекченията има и във връзка с издаването или подмяната на персонална карта и паспорт на младежи сред 14 и 18 години.

За понижаване на административната тежест държавното управление предлага промени и в три закона и утвърди промени в две наредби. По-малко документи ще изисква Агенцията по заетостта при регистрацията на предприятия, които обезпечават краткотрайна работа. Това ще е резултатът от промени в Закона за поощряване на заетостта. За кандидатстващите за осъществяване на тази активност физически и юридически лица ще отпадне задължението да показват документи за регистрация или обединен идентификационен код. Тези условия ще бъдат проверявани служебно. От Правилника за използване на Закона за поощряване на вложенията пък отпада условието за даване на някои публични документи на книжен притежател като удостоверението за съществуването или неналичието на отговорности, издавано от Национална агенция за приходите, и документа за липсата/наличието на неизплатени трудови хонорари към служащи и чиновници, издаван от “Главна ревизия по труда ”.

С промени в Закона за измерванията се планува частична анулация на режима за одобрение на идентификационните знаци на лицата, които създават или внасят бутилки, като от него ще отпаднат вносителите на бутилки. Отменя се и уведомителният режим за активността на лицата, които създават или внасят авансово опаковани артикули.

С препоръчаните промени в Закона за техническите условия към продуктите се отстранява условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател и се основава опция те да бъдат събрани по длъжностен път.

След гаф на Кунева

Спецагенция ще следи парите за просвета

 05-1-1-new Изпълнителна организация „ Оперативна стратегия Наука и обучение за образован напредък “ (ИА „ Оперативна програма НОИР “) ще следи по какъв начин се харчат парите за обучение и просвета. Това реши държавното управление на и утвърди нейния организационен устав. Така кабинетът поправя гаф от времето на Меглена Кунева като учебен министър и служебното държавно управление, защото Европейска комисия разпознава набор от проблеми, вследствие на които бяха спрени междинните заплащания по програмата.

Изпълнителната организация ще вторичен разпоредник с бюджетни заеми към министъра на образованието и науката. Спецагенцията ще извършва функционалностите на Управляващ орган на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година и всички произлизащи от това отговорности и отговорности според националното законодателство и правото на Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР