Укриващият се в Сърбия и подсъдим у нас банкер Цветан

...
Укриващият се в Сърбия и подсъдим у нас банкер Цветан
Коментари Харесай

Цветан Василев вече не се издирва от Интерпол

Укриващият се в Сърбия и обвиняем у нас банкер Цветан Василев към този момент не се търси от Интерпол. Информацията беше доказана за Българска телеграфна агенция от юриста му Константин Симеонов.

Международната организация на престъпната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата ѝ, свързани с Василев, защото казусът към този момент не дава отговор на условията на Интерпол.

Считано от 5 август Василев към този момент не се търси с алена бюлетина. Решението е взето, откакто той е изискал организацията да преразгледа случая му.

Справка в уеб страницата на Интерпол демонстрира, че фотографията на Василев от листата с търсените лица е свалена.

Наскоро Василев, който е обвиняем за източването на банката по дело, по което обвинителният акт беше импортиран от сегашния основен прокурор Иван Гешев, получи политическо леговище в Сърбия, а съдът отхвърли да го върне дефинитивно в България. В процеса подсъдими са 18 лица, а обвинителният акт е над 10 хиляди страници. Делото към момента продължава.

Преди към две години издирването на брачната половинка и дъщерята на Василев също беше спряно. " Интерпол одобри, че закононарушението, за което ги упрекват, не е закононарушение по критериите на организацията, такава е формулировката и в този момент при Цветан Василев.

По думите на юрист Симеонов семейство Василеви се намират сега в Сърбия и теоретично могат да пътуват към този момент отвън страната, само че не и в страни, част от Европейския съюз. Срещу Василев има издадена заповед за арест. Според бранителя на Василев тези заповеди се издават от прокуратурата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР