Укриването на данъци в Гърция надхвърля 60 млрд. евро годишно.Това

...
Укриването на данъци в Гърция надхвърля 60 млрд. евро годишно.Това
Коментари Харесай

Банкер №1 в Атина: Гърция е шампион по укриване на данъци

Укриването на налози в Гърция надвишава 60 милиарда евро годишно.


Това разобличаване направи шефът на Централната банка на Гърция Янис Стурнарас. " Официално заявените приходи в страната възлизат на 80 милиарда евро, а потреблението - на 140 милиарда евро. Това ползване не е съпроводено с понижаване на спестяванията, които в действителност не престават да нарастват ", сподели Стурнарас пред in.gr. " Ние сме европейски първенци " по укриване на налози макар постигнатия прогрес в повишението на данъчните доходи като % от Брутният вътрешен продукт ", акцентира шефът на Централната банка.

По отношение на необслужваните заеми, той съобщи, че е подготвена законодателна самодейност, която да бъде изпратена на идващия финансов министър, с цел да се вкара общ етичен кодекс за фондовете, обслужващи необслужваните заеми.

Относно търговете на активи Йаннис Стурнарас сподели, че уязвимите кредитополучатели би трябвало да бъдат предпазени. Той сподели още, че с цел да се понижи високият лихвен сред депозитите и заемите, Гърция би трябвало да усъвършенства конкуренцията в банковата система, като подкрепи по-малките банки. Стурнарас прикани държавното управление да предложи равни условия за конкуренция.

Стурнарас изрази увереността си, че страната ще си възвърне капиталовия рейтинг през тази година, и още веднъж акцентира, че Гърция се нуждае от държавно управление с дълготраен небосвод. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР