Укрепването на връзките между Китай и Русия, чиито лидери се

...
Укрепването на връзките между Китай и Русия, чиито лидери се
Коментари Харесай

Връзките между Москва и Пекин вредят на международния мир, заяви Тайван

Укрепването на връзките сред Китай и Русия, чиито водачи се срещнаха през вчерашния ден в Узбекистан, вреди на интернационалния мир, съобщи през днешния ден държавното управление на Тайван, представено от Франс прес.

Китайският водач Си Цзинпин и съветският президент Владимир Путин обявиха през вчерашния ден в Самарканд желание да се поддържат взаимно и да укрепят връзките сред страните си на фона на рецесията със Запада, отбелязва Франс прес.

Вчерашната среща на Путин и Си в Узбекистан бе първата след нахлуването на съветските сили в Украйна през февруари. На нея Путин още един път съобщи, че Русия поддържа претенциите на Пекин във връзка с Тайван.

Китайският режим възприема Тайван като част от територията на Китай и съобщи, че рано или късно ще откри надзор над самоуправляващия се остров, в случай че е нужно и с приложимост на мощ. Руското навлизане в Украйна съществено обезпокои Тайван, който се притеснява, че един ден може да го сполети същата орис.

Тайван " уверено осъжда Русия за това, че на интернационалните срещи показва поддръжка за погрешните изказвания на властническото и експанзионистко държавно управление на Комунистическата партия на Китай, които заплашват суверенитета на страната ни ", се споделя в изказване на тайванското външно министерство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР