Укрепването на партньорството между САЩ и Индия в областта на

...
Укрепването на партньорството между САЩ и Индия в областта на
Коментари Харесай

Отношенията между САЩ и Индия - основен приоритет за правителството на Байдън

Укрепването на партньорството сред Съединени американски щати и Индия в региона на защитата, изключително в подтекста на стратегическите провокации в Индийско-Тихоокеанския регион, са приоритет за държавното управление на Джо Байдън. Това заяви през днешния ден в Делхи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. 

След среща с индийския си сътрудник Раджнат Сингх шефът на Пентагона сподели, че двамата са разискали общи военни учения и усилване на съдействието в нови сфери като обмена на информация, логистиката и изкуствения разсъдък. 

Сингх и Остин показаха, че са разговаряли за задълбочаване на съдействието с сътрудници със сходни възгледи на интернационалните конгреси като Четиристранния разговор за сигурност (Quad), обхващащ Австралия, Индия, Япония и Съединени американски щати. 

" В миг, когато светът е изправен пред пандемия и възходящи провокации за една отворена, постоянна интернационална система, американско-индийските връзки са цитадела в свободния и открит Индийско-Тихоокеански регион ", съобщи Остин. 

Азиатската обиколка на американския министър на защитата, в границите на която той към този момент посети Южна Корея и Япония, се преглежда като опит за подсилване на съюзи и партньорства пред възходящото въздействие на Китай. Остин, който дойде в Делхи през днешния ден, се срещна също с индийския министър председател Нарендра Моди и организира обширен диалог със съветника по националната сигурност на Индия Аджид Довал. 

Ръководителят на Пентагона ще се срещне също с индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар. Очаква се Остин да повдигне въпроса за човешките права в Индия, които върховен американски представител дефинира като " значима част от външната политика и политиката в региона на защитата на държавното управление на Байдън ", отбелязва Франс прес.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР