Укрепването на моста над р. Тунджа по пътя с. Кабиле

...
Укрепването на моста над р. Тунджа по пътя с. Кабиле
Коментари Харесай

Възстановиха моста над над р. Тунджа в учасъка Кабиле – Желю войвода

Укрепването на моста над р. Тунджа по пътя с. Кабиле – с. Желю челник е належащо поради съществено подкопаване на един от устоите на мостовото оборудване. Това посочи инж. Снежана Кънева от отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ към Община Сливен. Тя разясни, че дейностите към този момент са завършили и са били нужни вследствие на скоростно пълноводие на огромни количества вода в реката през пролетно-летния сезон.

С настъпилото маловодие е осъществен оглед на място, при което е открито, че водният оток се е самонасочил и минава единствено през два от съществуващите отвори на моста. Това е причина за евентуален риск от по-нататъшно увреждане с непредсказуеми последствия.

Укрепването е осъществено по самодейност на кмета Стефан Радев. Успоредно със заскаляването на компрометирания устой с едроломен камък, водният оток беше ориентиран и минава през четири от всичките отвори на моста. В тази връзка инж. Кънева уточни, че по този метод е изцяло минимизиран рискът, освен за моста, само че и за бреговите линии. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР