Украйна заяви, че очаква контраофанзивата ѝ да бъде дълга и

...
Украйна заяви, че очаква контраофанзивата ѝ да бъде дълга и
Коментари Харесай

Киев очаква дълга и трудна контраофанзива

Украйна съобщи, че чака контраофанзивата ѝ да бъде " дълга и сложна " заради проблеми с доставките на западни оръжия и с мините, сложени от съветските сили, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Несъмнено тази интервенция ще бъде много сложна, дълга и ще отнеме доста време ", сподели Михайло Подоляк, който е консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Според него главната спънка пред настъплението на украинските сили са мините, поставяни от месеци от съветската войска и основно " дълбочината на минните полета ", която може да е от " четири до шестнадесет километра ".

 Украйна на изток и юг - едно голямо минно поле Украйна на изток и юг - едно голямо минно поле

Подоляк акцентира, че Киев не е подготвен на компромис пред Русия, защото Москва се пробва да " унищожи " украинската страна и да си върне " цялостния надзор ", който е имала по руско време.

" Русия ни ненавижда, тя пристъпи към унищожаването на самата идея за украинска страна ", уточни президентският консултант.По думите му оттегляне пред Москва ще докара до " мудна загуба на Украйна и нейната държавност ". " Може би не след три дни, само че след три години или пет ".

Той съобщи, че Русия на президента Владимир Путин желае да сътвори още веднъж Съюз на съветските социалистически републики. " Един компромис би означавал, че Съветският съюз ще се върне. "

Той изброи и оръжията, от които страната му се нуждае, с цел да форсира контраофанзивата си. Става въпрос за " 200 - 300 бронирани машини, най-много танкове ", сред 60 и 80 изтребителя F-16, системи за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " или техния френски еквивалент САМП/Т (SAMP/T), разясни Подоляк.

Но той акцентира, че Украйна се стреми да " възвърне границите си от 1991 година, в това число територията, наречена полуостров Крим ", която сега е анексирана от Русия.

" Нека бъдем справедливи, Русия има преимущество във въздуха над фронта ", сподели още Подоляк.

Той заяви за прочут триумф, като сподели, че броят на " настъпателните интервенции ", водени от украинската войска, " прогресивно нараства " и че не всички бригади, подготвени за контранастъпление, са изпратени в борба.

По думите му " натискът нараства " върху съветските сили и Киев желае да " нанесе тактически провали и да отреже групировките на съветските войски ".

Високопоставеният чиновник, прочут с откровените си мнения, се надява, че офанзивата " може в един миг да срине съветската защита в една или друга посока и в този случай събитията ще се развият много бързо ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР