Украйна заяви, че е получила германски системи за противовъздушна отбрана

...
Украйна заяви, че е получила германски системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Украйна: Започна нова ера на въздушната ни отбрана

Украйна съобщи, че е получила немски системи за противовъздушна защита " ИРИС-Т СЛМ ", с цел да отблъсква бъдещи набези, откакто тази седмица беше подложена на нова вълна съветски въздушни удари, съобщи ДПА.

Украинският министър на защитата Олексий Резников написа в Туитър, че е " почнала нова епоха на въздушна защита ". " Системите " ИРИС-Т " от Германия са към този момент тук. Американските НЕЙСАМС идват ", съобщи той. Резников благодари на немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт за нейната поддръжка за Украйна.

Първоначално Германия ще достави на Украйна четири системи " ИРИС-Т " с наземно базиране, всяка на стойност 140 милиона евро. Осигурено е финансиране за още три.

" ИРИС-Т " може да пази междинен по величина град. Системата може да стреля по цели на височина до 20 километра и на отдалеченост 40 километра. Тя е преносима и може бързо да сменя местоположението си, когато бъде открита от врага. Украински военни са подготвени в Германия да боравят със системата. Времето на доставянето на идващите три системи в Украйна зависи от това дали Египет ще се съгласи по-късно да получи направени от него поръчки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР