Украйна заяви, че броят на жертвите на наводненията, причинени от

...
Украйна заяви, че броят на жертвите на наводненията, причинени от
Коментари Харесай

Украйна информира за 10 загинали и 41 изчезнали след разрушаването на Нова Каховка

Украйна съобщи, че броят на жертвите на наводненията, породени от разрушаването на язовир " Нова Каховка ", е достигнал 10, а 41 души в Херсонска област са в неопределеност, оповестиха " Франс прес ".

" Имаме 10 починали в Херсон и покрайнините му... и 41 безследно изчезнали ", заяви украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко в " Телеграм ".

Язовирът " Нова Каховка ", ситуиран в регион под съветски надзор, беше опустошен на 6 юни, като наводни стотици квадратни километри по течението на река Днепър. Това наложи евакуацията на хиляди локални поданици и породи опасения за филантропична и екологична злополука.

Губернаторът на Херсонска област Олександър Прокудин заяви в " Телеграм ", че в град Херсон са били открити още две тела.

" В един от кварталите на града беше намерено тялото на жена, чиято идентичност към момента не е открита, както и на 50-годишен мъж ", съобщи той.

Ден по-рано Прокудин заяви за трима починали, откакто съветската войска е разкрила огън по лодка, евакуирала цивилни.

Русия е оповестила за седем починали от придошлите води в следените от нея територии под язовира. Представителят на съветската администрация в района заяви в понеделник вечер, че водата се е отдръпнала изцяло от град Нова Каховка и няколко близки обитаеми места, окупирани от съветските сили, само че селища в Голопристанския и Алешкинския регион не престават да са под вода.

Руските управляващи са почнали да имунизират популацията против вирусен хепатит вид А, коремен тиф и дизентерия. Започнало е събирането на трупове на починали животни поради опасения от предизвикателство на зараза, оповестява организация " Интерфакс ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР