Украйна забрани всякакъв внос от Русия - един от ключовите

...
Украйна забрани всякакъв внос от Русия - един от ключовите
Коментари Харесай

Украйна забранява вноса на руски стоки

Украйна забрани всевъзможен импорт от Русия - един от основните й търговски сътрудници преди войната с годишен импорт на стойност към 6 милиарда $, и прикани и други страни да последват образеца й, като наложат по-сурови стопански наказания на Москва, предадоха международните организации.

" Официално обявихме цялостно преустановяване на търговията с страната агресор ", написа във Facebook украинският министър на стопанската система Юлия Свидиренко. " Отсега нататък никакви артикули на Руската федерация няма да могат да бъдат внасяни на територията на нашата страна ", добави тя.

" Тази стъпка на Украйна може да служи за образец за нашите западни сътрудници и да ги подтиква да засилят глобите против Русия, в това число с въвеждането на енергийно ембарго и изолираност на всички съветски банки ", написа Свидиренко.

Междувременно Киев приканва цивилните в източния регион на Луганск да изоставен неотложно. Русия " натрупва сили за нахлуване " там, предизвести губернаторът на региона Сергий Гайдай.

Украйна е направила замяна на пленници с Кремъл, заяви вицепремиерът Ирина Верешчук. Това е третата сходна замяна от началото на войната. По думите й, 12 украински бойци, които са били пленени, ще се завърнат вкъщи. Верешчук добави, че 14 цивилни също се връщат в Украйна като част от договорката. Не се оповестява какъв брой руснаци са освободени.

Сепаратистите от Донецк оповестиха кораба " Царевна " с български екипаж за покорен. Българското Министерство на външните работи отхвърли информацията. От Ситуационния център на ведомството обявиха, че " българските моряци се усещат добре и поддържат непрекъснат контакт с тях ", съобщи БГНЕС.

Британският министър председател Борис Джонсън е разговарял в събота в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, оповестиха от Даунинг стрийт. Лондон ще обезпечи на Украйна 120 бронирани машини и нови противокорабни ракетни системи - в допълнение към оповестената военна помощ от висок клас на стойност 100 милиона паунда.

Зеленски се срещна и с австрийския канцлер Карл Нехамер, който също посети Киев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР