Украйна все повече залага на въоръжаване чрез собствено производство, като

...
Украйна все повече залага на въоръжаване чрез собствено производство, като
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е произвела ракета с далечен обхват до Москва

Украйна от ден на ден залага на въоръжаване посредством лично произвеждане, като се похвали производството на ракети с отдалечен обсег от 700 километра.

Ако бъде потвърдено, това значи, че първите украински далекобойни ракети имат обсег от украинската граница до Москва.

За съпоставяне немските ракети " Таурус ", които към този момент Берлин отхвърля да даде на Киев, са с обсег от 500 километра.

Украйна разполага с оръжие с огромен обхват на деяние - собствено произвеждане. Украинска ракета е поразявала цел на разстояние 700 км. Това е съобщи министъра на стратегическите промишлености на Украйна Олександър Камишин на форума " Украйна. 2024 година ", който се организира в Киев, съобщи РБК-Украйна, цитира Българска телеграфна агенция и " Бг он ер ".

" Най-важната стратегия за нашата страна е ракетната стратегия. Но за нея няма да приказвам повече от президента - имаме си оръжие с огромен обхват на деяние, което поразява задачата на 700 км ", заяви министърът на стратегическите промишлености.

Камишин също по този начин отбелязва, че тази година ще донесе доста положителни новости за отбранителния комплекс на Украйна.

" Миналата година Силите за защита започнаха да работят по стратегически цели надълбоко в Русия с оръжия, създадени в Украйна. Видяхме ги в деяние, във въздушни удари с дронове, видяхме ги в морето. Тази година ще бъде годината, в която ще ги забележим на сушата ", добави той.

Съветникът на ръководителя на президентската администрация на Украйна Михайло Подоляк заяви по-рано, че страната разполага с план за лични ракети с обхват на деяние 750-1000 км, предаде " Фокус ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР