Украйна все още не е започнала планираната контраофанзива, с която

...
Украйна все още не е започнала планираната контраофанзива, с която
Коментари Харесай

Олексий Данилов: Украйна все още не е започнала контраофанзивата

Украйна към момента не е почнала плануваната контраатака, с която да си отвоюва окупираните от Русия територии, съобщи в изявление за Ройтерс Олексий Данилов, секретар на украинския Съвет за национална сигурност и защита. Той отхвърли изказванията на съветски публични лица, че украинската войска е минала в нахлуване с думите: " Няма нищо правилно в това. Нашата войска ще реши по кое време да стартира всичко ". " Когато дадем начало на контраофанзивата си, всички ще схванат, ще я видят ", добави той.

Данилов уточни, че съветските публични лица са объркали напредъка на украинските сили по някои елементи на фронта с началото на по-голяма интервенция. 

Украинската заместник-министърка на защитата Ханна Маляр през днешния ден съобщи, че през последното денонощие в някои региони към Бахмут украинските сили съумели да напреднат с сред 200 и 1100 метра. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да ревизира изнесените данни за бойното поле от самостоятелен източник. 

Данилов уточни в изявлението, че безспорно Москва стои зад разрушаването на Каховската Водноелектрическа централа на река Днепър, тъй като централата се намира в регион, който е бил окупиран от съветските сили още при започване на войната. 

Киев твърди, че язовир " Каховка " е бил миниран от съветската войска преди няколко месеца и че Москва е взривила язовирната стена, с цел да предотврати прекосяването на украинските сили на другия бряг на Днепър, отбелязва Ройтерс. 

Русия упреква Украйна за скъсването на язовирната стена.

Според Данилов руснаците са си мислели, че украинските сили ще стартират настъплението си в тази посока и добави, че Москва няма да реализира предстоящите от нея резултати. 

Освен това високопоставеният украински представител сподели, че в този момент Украйна ще бъде подложена на напън да стартира мирни договаряния. Данилов повтори позицията на Киев, че мирни договаряния с Москва са вероятни единствено при изискване че съветските сили се изтеглят от цялата територия на Украйна. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР