Украйна води преговори за купуването на тежки ударни дронове американско

...
Украйна води преговори за купуването на тежки ударни дронове американско
Коментари Харесай

Украйна води преговори за купуването на американски щурмови дронове MQ-9 Reaper, способни да ударят дори Москва

Украйна води договаряния за пазаруването на тежки ударни дронове американско произвеждане MQ-9 Reaper. Това.

Миналата седмица украински публични лица се срещнаха във Вашингтон с производителя General Atomics в Калифорния. Правителството на Съединени американски щати е длъжно да утвърди такава договорка и самият факт на срещата удостоверява, че зелена светлина е дадена.

При това състояние тези смъртоносни бойни дронове могат да бъдат разполагаем на украинските военни в границите на няколко дни, описа представителят на компанията производител К.Марк Бринкли.

MQ-9 Reaper е модулен разузнавателно-щурмови дрон, който е на въоръжение в американската войска. Снабден е с турбовитлов мотор, който му разрешава да развива скорост над 400 км/ч. MQ-9 Reaper може да носи до 4 ракети клас " въздух-земя " или 4 ракети AGM-114 Hellfire, както и две бомби Mark 82 с лазерно ориентиране.

Специалистите считат, че сдобиването от украинските въоръжени сили с този дрон може съществено да промени хода на войната. MQ-9 Reaper е доста по-мощен, устойчив и по-малко уязвим от турския " Байрактар ".

MQ-9 Reaper има отдалеченост на полета, която му разрешава да доближи военни обекти в дълбочина на съветска територия, включително до самата столица Москва.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР