Украйна вече празнува Деня на Европа.Честванията за края на Втората

...
Украйна вече празнува Деня на Европа.Честванията за края на Втората
Коментари Харесай

Украйна вече празнува Деня на Европа

Украйна към този момент чества Деня на Европа.Честванията за края на Втората международна война са на 8 май.
 
На 8 май 1945 година Германия афишира капитулацията си и това поставя завършек на Втората международна война (1939 - 1945 година), разяснява Зеленски след решението на Върховната Рада. Това е чистата история, без идеологически нюанси, добавя още той, написа

Исторически Русия чества края на Втората международна война не на 8 май, а на 9 май, тъй като немската войска афишира своята капитулация късно вечерта - 23:01 часа, т.е. към този момент на идващия ден по московско време. Съветското държавно управление оповестява за края на войната на 9 май.

" Никога няма да забравим приноса на украинския народ за успеха над нацизма и няма да позволим неистини, че успеха в тази война можеше да се случи без присъединяване на някоя страна или народ. Тогава дружно унищожавахме злото и в този момент също унищожаваме сходно зло, тъй като за жалост то се завърна ", споделя Зеленски в свое послание преди година.

Той означи жертвите на Украйна във Втората международна война - повече от 8 млн. украинци губят живота си на фронта, при окупацията и бомбардировките на страната, както и в Холокоста. Днес агресорът е различен, само че задачата е същата - иго и заличаване, сподели още украинският президент във връзка съветските военни дейности в страната.

" Както през Втората международна война, ние не сме сами против злото - ние се борим дружно по същия метод, дружно с целия свободен свят ", споделя още той. " Все още не знаем деня на нашата победа, само че знаем, че тя ще бъде празник за цяла Украйна, цяла Европа и целия свободен свят ", съобщи още Зеленски и даде обещание, че страната му ще си върне окупираните територии, а украинците ще се върнат по домовете си.

Ние ще означаваме нашето историческо единение - единството на всички европейци, които унищожиха нацизма и ще победят расизма ", съобщи Зеленски. По думите му Европа е дала леговище за милиони украински деца и дами, не е поставяла въпроси за определения път и в никакъв случай не е наричала Украйна " изкуствено основано " или " функционално " образувание.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР