Украйна вече не може да се смята за суверенна държава,

...
Украйна вече не може да се смята за суверенна държава,
Коментари Харесай

Орбан: Украйна вече не е суверенна държава

Украйна към този момент не може да се счита за суверенна страна, защото Киев зависи от помощта на Европейския съюз и Съединените щати. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, съобщи ТАСС.

" Украйна към този момент не е суверенна страна, а просто протекторат на Запада. Без пари и оръжия от Европейски Съюз и Съединени американски щати Украйна мъчно би могла да оцелее като страна “, сподели Орбан, говорейки на Конференцията на националния консерватизъм в Брюксел.

Орбан добави, че би трябвало да има „ буфер “ сред НАТО и Русия, да вземем за пример под формата на Украйна. Както напомни министър председателят, самата Руска федерация неведнъж е заявявала, че няма да разреши на Северноатлантическия алианс да се приближи до нейните граници. 

Унгария поддържа положителни стопански връзки с Русия и няма желание да ги прекъсва, съобщи на консервативния конгрес Орбан. " Унгария постоянно е имала положителни стопански връзки с Русия. Така че не желая да ги преустановявам “, сподели той на Конференцията на националния консерватизъм в Брюксел, която беше възпрепятствана от локалните управляващи през вчерашния ден. Орбан, както и някогашният претендент за президент на Франция Ерик Земур и някогашният английски евродепутат Найджъл Фараж трябваше да вземат участие в това събитие вечерта на 16 април. Конференцията има за цел да сплоти позициите на десните партии в Европейски Съюз преди идните избори за Европейски парламент през юни. Властите на две брюкселски общини отхвърлиха на уредниците да го проведат. В последна сметка беше реализирано съглашение форумът да се организира в хотелския комплекс " Кларидж ", само че след началото кметът на общината Емир Кир разгласи възбрана на събитието. 

Впоследствие белгийският министър председател Александър Де Кро нарече възбраната на градските управляващи за осъществяване на събитието " безусловно неприемлива ", така като  " нарушава Конституцията, гарантираща свободата на словото и свободата на събранията ". Забраната за осъществяване на конгрес на десните сили в Брюксел беше издадена ден преди срещата на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз, на която се чака да бъдат разисквани стратегическите вероятности за развиването на Европейския съюз.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР