Украйна възнамерява да увеличи производството на дронове още тази есен,

...
Украйна възнамерява да увеличи производството на дронове още тази есен,
Коментари Харесай

Резников: Украйна очаква „бум“ в производството на дронове

Украйна има намерение да усили производството на дронове още тази есен, сподели  украинският министър на защитата Олексий Резников, защото страната организира все по-чести офанзиви с безпилотни летателни апарати на съветска територия, осведоми Ройтерс.

През последните седмици зачестиха офанзивите на украински дронове на съветска територия с десетки безпилотни самолети, които в някои дни нанасят по едно и също време удари на разнообразни места в Русия и доближиха чак до намиращия се на 600 километра от Украйна западен град Псков.

Украинската войска е завзела към километър в региона на Бахмут

Киев е употребявал както въздушни безпилотни самолети, с цел да нападна летища, по този начин и водни дронове за офанзива на кораби и на Кримския мост.

„ Мисля, че тази есен ще има „ взрив “ в производството разнообразни украински дронове: летящи, плаващи, пълзящи и други, и това ще продължи да пораства в размер “, сподели министър Резников пред Укринформ.

Има информация, че Русия е атакувала Одеска област с дронове

Резников изясни, че една от аргументите за растежа на производството е, че управляващите са лимитирали разнообразни разпореждания и законови условия.

„ Така че пренаписахме наредбите... и опростихме процесите. Вярвам, че успяхме в това и ни дадоха опция за подобен тласък. Особено за производителите на дронове, които започнаха произвеждане от гаражи “, сподели Резников.

Други два апарата бяха свалени от съветската противовъздушна защита покрай столицата

Украйна е много подвластна от доставките на съвременни западни оръжия, само че Киев се ангажира да не ги употребява против съветска територия и за сходни офанзиви употребява единствено оръжия, създадени в Украйна, най-вече дронове.

Министерството на защитата на Русия заяви в петък, че е унищожило общо 281 украински дрона през миналата седмица, в това число 29 над западните райони на Русия, което демонстрира мащаба на войната с дронове сред Русия и Украйна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР