Украйна възнамерява да увеличи производството на дронове още тази есен,

...
Украйна възнамерява да увеличи производството на дронове още тази есен,
Коментари Харесай

Резников: Украйна очаква бум в производството на дронове

Украйна има намерение да усили производството на дронове още тази есен , сподели украинският министър на защитата, представен от Ройтерс. Украйна организира все по-чести офанзиви с дронове на съветска територия, напомня агемцията

Атаките с украински дронове на съветска територия се ускориха през последните седмици, като десетки дронове нападат Русия едновременно в няколко дни,, на 600 км от Украйна.

Киев употребява както въздушни дронове, с цел да нападна летища, по този начин и водни дронове, с цел да нападна кораби и Кримския мост.

" Мисля, че тази есен ще има взрив в производството на разнообразни украински дронове: летящи, плаващи, пълзящи и така нататък, и това ще продължи да пораства като размер ", сподели Олексий Резников пред държавната организация " Укринформ ".

Той съобщи, че една от аргументите за растежа на производството е, че управляващите са преработили разнообразни разпореждания и закони, които усложняваха производството им.

" Така че ние пренаписахме наредбите... и опростихме процесите. Вярвам, че успяхме и в това и то ни разреши да отбележим подобен растеж. Особено за производителите на дронове, които започнаха произвеждане от гаражи ", сподели той.

Украйна е доста подвластна от доставките на модерни западни оръжия, само че Киев се ангажира да не ги употребява на съветска територия и за сходни офанзиви употребява единствено оръжия локално произвеждане, най-вече дронове.

Министерството на защитата на Русия съобщи в петък, че е унищожило общо 281 украински дрона през миналата седмица , в това число 29 над западните райони на Русия , което демонстрира мащаба на войната с дронове, която се води сега сред Русия и Украйна.

Украйна нападна няколко летища надълбоко в Русия, центъра на Москва и военни бази както в окупирания Крим, по този начин и в райони покрай украинската граница.

Украинските публични лица нормално споделят малко или нищо за офанзивите против съветски цели, само че споделят, че унищожаването на съветската инфраструктура е жизненоважно за военните старания на страната.
 Украйна чака да създава и закупува 200 000 дрона годишно
Украйна чака да създава и закупува 200 000 дрона годишно

Това заяви Юрий Щигол, началник на Държавната работа за специфични комуникации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР