Украйна „в голяма беда“: Някои експерти казват, че 1 милиард долара повече от САЩ няма да има значение. Актуализации на живо

...
Нов министър на отбраната, обнадеждаващо посещение от държавния секретар на
Коментари Харесай

Нов министър на отбраната, обнадеждаващо посещение от държавния секретар на САЩ и още 1 милиард долара помощ подхраниха оптимизма в Украйна тази седмица. Но дали те ще окажат влияние върху войната?

Украйни и американски служители казват „да“. Някои експерти не са убедени.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, на брифинг в сряда в Киев, където държавният секретар Антъни Блинкен разкри пакет от помощ от 1 милиард долара, каза, че всеки, който вярва, че Украйна и САЩ няма да устоят заедно "до края на победата, днес те ... получиха нов сигнал, че грешат."

Блинкен беше също толкова положителен, като каза, че напредъкът с контранастъплението на Украйна се е ускорил през последните няколко седмици и че новият пакет от помощи „ще помогне да го поддържа и да изгради по-нататъшен импулс.“

Стивън Майерс, ветеран от военновъздушните сили, член на консултативния панел на Държавния департамент и експерт по Русия, казва, че „партийната линия“ на администрацията на Байдън е, че Украйна печели и че Русия трябва да отстъпи на Запада или да стане „васал на Китай“. Майърс казва, че новият украински министър на отбраната Рустем Умеров, потупването на Блинкен по рамото и последният пакет от помощи няма да променят драстично борбата на Украйна срещу нейния далеч по-голям съсед.

„Няма налична ефективна контрастратегия за украинци“, каза Майерс. „Украинците са в голяма беда.“

Майърс каза на USA TODAY, че украинците използват „убождания“ и новини за връщане на земя, за да демонстрират напредък на Запада – но не са толкова прозрачни за цената на живота на украинци .

„Те не говорят за контраударите на руснаците, които не се интересуват от спечелването или задържането на позиции в зоната на убийство и са експерти в поставянето на капани“, каза той.

Украинските набези на руска територия обикновено водят до разбиване на прозорци на високи сгради в Москва с дронове. Руска ракетна атака в сряда срещу град Константиновка в източна Украйна удари пазар в центъра, убивайки 17 цивилни часове след като Блинкен пристигна в Киев.

Украйна и Западът силно се нуждаят от стратегия за излизане, каза Майърс.

„Европа е в по-големи икономически проблеми от нас. Германия е в дълбока рецесия“, каза Майерс. „Европейците няма да поемат по-голямо икономическо бреме. Те се нуждаят от изход.“

Шон Макфейт, професор в университета в Сиракюз и старши сътрудник в безпартийния мозъчен тръст Atlantic Council, се присъединява към Майърс. Той подкрепя смяната на министрите на отбраната, като каза, че твърденията за корупция са наложили проблема. Но това няма да промени хода на войната, каза той.

Макфейт казва, че САЩ са разчитали на конвенционални военни тактики във Виетнам, Ирак и Афганистан – и са загубили. Въпреки това САЩ не са променили тактиката си в Украйна, казва той. Русия направи същите грешки рано в Украйна със злополучния си удар срещу Киев, каза Макфейт пред USA TODAY. Сега Кремъл разчита на по-модерни инструменти за водене на война, каза той, като контролиране на информацията и наемни войски.

„Нещата не отиват наникъде за Украйна“, каза Макфейт. „Войните вече не се печелят като Втората световна война с превземане на земята на врага, избиване на войските им и развяване на вашето знаме над тяхната столица.“

Кога Украйна ще се присъедини към НАТО? Руските военни укрепления може да крият отговора.

Развитие:

∎ Около 90% от украинските военнопленници са били измъчвани, изнасилвани, заплашвани със сексуално насилие или малтретирани по друг начин, се казва в изявление на главния прокурор на Украйна. Андрий Костин каза, че е обсъдил засилването на усилията за спиране на незаконните практики с Алис Едуардс, специалният докладчик на ООН за изтезанията.

∎ Въоръжен украински дрон се разби във Волгоградска област на Русия близо до логистичния център на южния район на министерството на отбраната , съобщават местните медии. Няма съобщения за щети или ранени.

∎ Украинските военновъздушни сили публикуваха видео в Telegram на това, което според тях е доставена от Германия противовъздушна артилерийска система Gepard, която сваля въоръжените руски безпилотни самолети, произведени от Иран.

∎ САЩ и Великобритания санкционираха 11 души, участващи в руската киберпрестъпна мрежа Trickbot, която е насочена към правителството на САЩ и американски компании, включително болници, съобщи Държавният департамент.

∎ Двама шофьори на камиони са били арестувани ранени, а елеватор за зърно и административна сграда са били унищожени при нападение с руски дрон в южния украински пристанищен град Одеса, съобщи местната прокуратура в Telegram. Няколко частни домове също бяха повредени.

Пентагонът обявява 600 милиона долара поръчки за военни изпълнители

Пентагонът в четвъртък обяви 600 милиона долара поръчки за военни изпълнители в подкрепа на украинската армия. Оръжията включват артилерийски боеприпаси с голям обсег, оборудване за противовъздушна отбрана и оборудване за разчистване на мини.

Пакетът се различава от пакета на стойност 175 милиона долара, обявен в сряда. Оръжията в тази партида, включително боеприпаси с обеднен уран за танкове Ейбрамс, идват от съществуващите запаси на Пентагона и могат да бъдат доставени за дни. Помощта от четвъртък ще отнеме на изпълнителите месеци, за да я произведат и изпратят до Украйна.

Администрацията на Байдън е предоставила на Украйна повече от 43 милиарда долара военна помощ след нахлуването на Русия през февруари 2022 г.

− Том Vanden Brook

Смъртоносни ракети удрят украинския пазар; Блинкен обеща 1 милиард долара помощ при посещението си в Киев: Актуализации на живо

Блинкен посещава екипи за разчистване на мини, гранична охрана

Държавният секретар Антъни Блинкен прекара голяма част от втория си ден в Украйна на посещение с мъже и жени, които работят, за да направят страната безопасна по време на война. Блинкен посети граничната охрана, като отбеляза, че последният пакет от помощ на САЩ включва 300 милиона долара за украинските правоприлагащи органи. Блинкен също туитна за посещения с „смели“ украинци, работещи за разчистване на пътища, паркове и детски площадки от мини и невзривени боеприпаси – процес, според Блинкен, може да отнеме години. Пакетът от помощ включва 90,5 милиона долара допълнителна помощ за разминиране.

„Украинците се обединяват, за да се отърват от боеприпасите, да се отърват от мините и да възстановят“, каза Блинкен. „За да си върнат буквално земята, която им беше отнета.“

Как частните продажби на амуниции въоръжават войната в Украйна

„Сенчеста система“ от брокери и износители на оръжие играе роля жизненоважна роля в стремежа да се получат оръжия и боеприпаси в ръцете на украинците, които се борят срещу инвазията на Русия. По-голямата част от документираната подкрепа на Америка за Украйна в размер на 44 милиарда долара идва от военни запаси на САЩ, но други оръжия идват от частни продажби. Повече от 14 000 юридически лица в САЩ са регистрирани да извършват търговски дейности в областта на отбраната, наблюдавани от федералните агенции. Войната увеличи търсенето на частни сделки. Държавният департамент одобри 154 милиарда долара търговски оръжейни сделки директно с чужди държави през 2022 г., което е 48% увеличение спрямо предходната година.

Джим Бартлет, адвокат, който е специализиран в международни оръжейни транзакции, каза, че частните бизнеси в САЩ играят малка, но жизненоважна роля във въоръжаването на Украйна.

„В Държавния департамент се полагат усилия за бързо изчистване на тези, насочени към Украйна“, каза Бартлет. „Получавате привилегии на началник на линията .” Прочетете повече тук.

− Ник Пензенстадлер

Зад кулисите: Вижте как частните продажби на амуниции от САЩ подхранват войната в Украйна

< p>Тази статия първоначално се появи на USA TODAY: Актуализации на живо за Украйна и Русия: Подкрепата и помощта от САЩ може да не помогнат за прекратяване на войната

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР