Украйна твърди, че руските сили са използвали терминали от сателитната

...
Украйна твърди, че руските сили са използвали терминали от сателитната
Коментари Харесай

Украйна: Русия вече използва терминалите на Starlink в окупирани райони

Украйна твърди, че съветските сили са употребявали терминали от сателитната система Starlink на Илън Мъск в окупирани региони. Това заяви Reuters.

Информацията през днешния ден беше доказана и от Главното разследващо ръководство на Украйна (ГРУ).

Представителят на ГРУ Андрей Юсов в коментар за РБК-Украйна декларира, че това не са единични случаи, че явлението стартира да придобива систематичен темперамент.

" Има към този момент регистрирани случаи, при които съветските окупатори употребяват тези устройства. Това стартира да става редовно ", показва Юсов.

Наред с това на оповестено в Telegram видео се вижда, че сили от съветската 83-та въздушна бригада разискват потреблението на сателитната система на Илън Мъск в източната част на Украйна. В края на предходната седмица украински военни също написаха в обществената мрежа " X ", че Руската федерация е почнала да употребява системи " Starlink " на фронта. Преди това бяха изолирани случаи, само че в този момент те са станали към този момент всеобщи.

Към момента от ГРУ не дават спомагателни елементи за това по какъв начин тъкмо са били употребявани терминалите на Starlink.

за връзките на Украйна по време на към този момент двугодишната инвазия от страна на Русия. Благодарение на тях украинците остават свързани тук-там, където нормалната мрежа не работи по време на спиране на електрозахранването.

В момента Украйна се смята за една от страните с максимален брой терминали Starlink. От началото на войната, страната е получила повече от 22 000 терминала по самодейност на Министерството на цифровата промяна на Украйна.
 Илон Мъск удостовери финансирането на Starlink за Украйна
Илон Мъск удостовери финансирането на Starlink за Украйна

Киев благодари за решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР