Украйна твърди, че през нощта е била обстрелвана от 10

...
Украйна твърди, че през нощта е била обстрелвана от 10
Коментари Харесай

Руският обстрел в Одеса: Какво е ясно досега? frognews.bg

Украйна твърди, че през нощта е била обстрелвана от 10 ракети и 10 дрона, множеството от които са били свалени. Сред ударените здания в Одеса са склад, заведения за хранене и магазини.

Стратегическото пристанище е от жизненоважно значение за износа на зърно от Украйна през Черно море, само че е попадало под обстрел относително рядко по време на войната. Ударите идват, до момента в който контраофанзивата на Украйна продължава, като публични лица настояват, че към 3 кв. км територия е била извоювана през последните три дни. 

Оперативното командване " Юг " на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна осведоми, че ударите са нанесени от четири съветски крилати ракети " Калибър " от Черно море. Свалени са били две ракети. Една от ракетите е блъснала комерсиалния център " Шевченковски " тъкмо против постройката на Хуманитарния факултет на Националния политехнически университет в Одеса.

Експлозията и взривната вълна са нанесли вреди на бизнес център, образователно заведение, жилищен комплекс. Разрушенията са с повърхност 1 декар, на 400 квадратни метра е избухнал пожар.

Загиналите са били служащи в склад в региона на бизнес центъра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР