Украйна трябва сама да реши при какви условия би била

...
Украйна трябва сама да реши при какви условия би била
Коментари Харесай

Столтенберг: Следващите месеци ще са трудни за Украйна

Украйна би трябвало сама да реши при какви условия би била склонна да договаря с Русия за преустановяване на войната, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и добави, че ролята на алианса е да поддържа Киев.

" Какво ще одобри, зависи само и единствено от Украйна. А това, което зависи от нас, е да поддържаме Киев ", сподели той на обща конференция в Хага с представители на нидерландското държавно управление.

Украйна е изправена пред сложни месеци, а военният капацитет на Русия не трябва да се подценява, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той похвали украинските сили след изтеглянето на Русия от стратегическия южен град Херсон и прикани за продължение на интернационалната поддръжка за Киев. Следващите месеци ще бъдат сложни. Целта на Путин е да остави Украйна на студено и мрачно тази зима, предизвести той в Хага след среща с министрите на външните работи и на защитата на Нидерландия.
Изтеглянето на Русия от Херсон показва невероятната храброст на украинските въоръжени сили, само че също по този начин демонстрира значимостта на нашата продължаваща поддръжка за Украйна. Не бива да позволяваме грешката да подценяваме Русия. Руските въоръжени сили демонстрираха изключителна свирепост. Всички видяхме ужасяващите подиуми от освободените територии, както и безразборните набези против цивилни жители и сериозна инфраструктура.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО

Повторното завладяване на града от украинските войски е последният от поредицата неуспехи за Кремъл след нахлуването в Украйна на 24 февруари с вярата да реализира стремително завладяване на властта и да смъкна държавното управление за броени дни. Но съветските сили не съумяха да завладяват столицата Киев и от този момент са изтласкани от огромни елементи от територията в южната и източната част на страната.

Град Херсон беше първият огромен административен център, който падна в ръцете на съветските сили, и единствената районна столица, над която войските на Москва откриха надзор, припомнят организациите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР