Украйна трябва да се превърне в буферна зона между Русия

...
Украйна трябва да се превърне в буферна зона между Русия
Коментари Харесай

Орбан: Украйна ще е или буферна зона между Русия и Запада, или ще изчезне

" Украйна би трябвало да се трансформира в буферна зона сред Русия и Запада ", декларира унгарският министър председател Виктор Орбан в диалог с някогашния австрийски канцлер Волфганг Шусел, оповестен във вестник Die Presse със заглавие: " Доминиращата роля на Запада завърши "

 

Министър-председателят на Унгария изяснява спорната си позиция във войната в Украйна, връзките си с Русия и проектите си за унгарското председателство на Съвета на Европейски Съюз през втората половина на годината, като декларира:

" Украйна се намира там, където е на картата. За нея най-хубавата вероятност би била основаването на буферна зона сред Русия и Запада ", декларира той добавяйки, че " в случай че Украйна не се съгласи на този вид, тя ще изчезне като страна ".

 

Унгарският министър председател по-рано съобщи, че " времето работи за Русия в сегашния спор в Украйна и че разпределението на силите няма да се промени в интерес на Киев ".

 

Според Орбан Европейският съюз не е задоволително мощен, с цел да бъде одобряван на съществено от Русия. 

 

" Не е въпрос на доверие, нашият проблем е неналичието на мощ. Ние, европейците, не сме задоволително мощни, с цел да ни вземат руснаците на съществено. Това е игра на власт ", съобщи Орбан.

 

Според него Европейският съюз би трябвало да " покаже мощ " и да даде да се разбере на Русия, че признава съществуването на ползи и от двете страни. „ На тази основа могат да се подписват съглашения “, счита министър председателят.

" Украйна не дава никаква спомагателна сигурност на нас, европейците, тъй като множеството от нас към този момент са членове на НАТО, която е доста по-силна от Русия ", счита Орбан. " Няма заплаха Русия да нападне член на НАТО. "

 

Според премиера сегашните събития в Украйна не могат да се съпоставят с унгарското въстание от 1956 година „ За разлика от Унгария тогава, те (украинците) не пазят Европа “, сподели политикът.

 

Източници: Агенция " Фокус ",diepresse.com, fakti.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР