Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле. Понякога

...
Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле. Понякога
Коментари Харесай

Американският дипломат Джеймс Рубин: Украйна трябва да разкрие тежките истини от бойното поле

„ Украйна би трябвало да разкрие тежките истини от бойното поле. Понякога украинското държавно управление може да се съпротивлява на типа независимост на информацията, който е естествен за нас “, сподели Джеймс Рубин от Държавния департамент в подкаст за.

Съветът идва на фона на усилване на боевете на фона на съветските триумфи в основни области и намаляващия интернационален фокус върху спора.

Джеймс Рубин управлява Центъра за световно ангажиране на Държавния департамент на Съединени американски щати, който се занимава с напъните за агитация и дезинформация на враждебни страни и други участници, ориентирани против Америка и нейните съдружници по света.

„ Някои дни военни кореспонденти оповестяват за неща, които не са безусловно в полза на Володимир Зеленски “, продължи той. 
„ Но в една народна власт, в която се надяваме и от ден на ден виждаме, че Украйна се трансформира... те могат да схванат, че да имаш военни кореспонденти, които отразяват войната, даже и от време на време да има неприятни вести, е доста по-добър живот от следената среда, която Русия е сложила на всички свои хора. ”

Докато украински и западни публицисти упорстваха за по-голям достъп до фронтовите линии, управляващите в Киев ограничиха репортажите от сензитивните зони в спора и отхвърлиха по-силна роля на държавното лъчение на съображение, че рестриктивните мерки служат за задушаване на съветските акции за дезинформация.

Рубин обаче допусна, че по-добрият достъп ще ускори незабавната потребност на Украйна за повече помощ от нейните съдружници. Той добави, че макар че страната се „ движи в вярната посока “, тя към момента не е „ изцяло развита народна власт “ – с някои неподходящи последствия за потока от информация.

Рубин, някогашен представител на Държавния департамент, съветваше топ дипломата Мадлин Олбрайт по време на спора в някогашна Югославия през 90-те години на предишния век, а също по този начин съветваше сегашния президент Джо Байдън по отношение на външната политика по време на престоя му в Сената.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР