Украйна трябва да играе важна роля в определянето на бъдещето

...
Украйна трябва да играе важна роля в определянето на бъдещето
Коментари Харесай

Вашингтон: Решението за каквито и да е преговори с Путин трябва да бъде взето лично от Зеленски

Украйна би трябвало да играе значима роля в определянето на бъдещето си, по тази причина всевъзможни решения за договаряния с съветския президент Владимир Путин би трябвало да бъдат взети персонално от украинския му сътрудник Володимир Зеленски. Това съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър в коментар на предлагането на Обединените арабски емирства да провеждат среща сред двамата водачи в коридорите на конференцията за климата КОП 28 в Дубай, предадоха Укринформ и Българска телеграфна агенция.

„ По отношение на възможна среща сред президентите Зеленски и Путин бих споделил, че решението за това би трябвало да бъде взето само и единствено от президента Зеленски. Дадохме ясно да се разбере, че Украйна е на шофьорското място, когато става дума за определянето на бъдещето ѝ, и това се отнася и за всевъзможни договаряния “, означи представителят на американското външнополитическо ведомство.

Същевременно съгласно Милър Украйна е ясно е подчертала, че е подготвена за договаряния с Русия, на които да бъдат зачетени нейната териториална целокупност и суверенитет.

„ Но пречката постоянно е била и продължава да бъде, че Владимир Путин не се отхвърли от империалистическите си цели - че не се отхвърли от схващането си, че Украйна, по неговите думи, не е същинска страна. И не е изтеглил войските си от Украйна “, означи Милър.

По-рано Укринформ заяви, че Държавният департамент на Съединени американски щати изрично е отрекъл изказванията на Русия, че Съединени американски щати са разубеждавали Киев да води договаряния с Москва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР