Украйна трябва да бъде интегрирана в някои от отбранителните програми

...
Украйна трябва да бъде интегрирана в някои от отбранителните програми
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска интегриране на Украйна в отбранителни програми на ЕС

Украйна би трябвало да бъде интегрирана в някои от отбранителните стратегии на Европейски Съюз, прикани през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя произнесе тирада на годишната конференция на Европейската организация по защита (ЕАО).

На Европейски Съюз е нужна нова индустриална тактика за европейска защита. 

„ Тя може да бъде приключена, единствено в случай че вземе поради потребностите на Украйна и нейния промишлен потенциал. Първата стъпка това да бъде реализирано е Украйна да бъде включена в процеса на съвещания на нашата индустриална тактика. Това би трябвало да докара до консолидираното на Украйна в някои от нашите отбранителни стратегии, със единодушието на Европейския парламент и на Съвета (страните членки – б.р.), където е належащо “, сподели Фон дер Лайен.

Като предстоящ член на Европейски Съюз Киев би трябвало да се приближи колкото се може повече и по-бързо до Съюза.

Сред най-важните неща от работата по бъдещата индустриална тактика е обезпечаването на допустимо максимален капацитет в Европейски Съюз за двойна приложимост. Гражданските технологии би трябвало да бъдат по-добре интегрирани в базата на отбранителната промишленост. Това към този момент е направено с военната подвижност, даде образец Фон дер Лайен.

Транспортната инфраструктура за двойна приложимост като употребяваните от военните конвои пътища и мостове е от значително значение за сигурността и възпиращата мощ на Европейски Съюз.

Този модел може да бъде употребен и в други браншове, счита ръководителят на Комисията. Такива са GPS-спътниците и безвредните връзки.

В момента Европейски Съюз поставя основата за европейски киберщит.

„ Така Европейски Съюз може да има директна роля в основаването на инфраструктура за двойна приложимост “, заключи Урсула фон дер Лайен.

Комисията ще изготви скоро Бяла книга за проучвания в областта на двойната приложимост.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР