Украйна търси инвеститори, които са достатъчно смели, за да заложат,

...
Украйна търси инвеститори, които са достатъчно смели, за да заложат,
Коментари Харесай

Украйна ще продава евтино големи фирми, за да разшири бюджета си за войната

Украйна търси вложители, които са задоволително смели, с цел да заложат, че ще бъде отблъсната съветската военна инвазия, като концепцията е елементарна - високият риск може да предложи висока възвръщаемост.

Страната се готви да продаде огромни държавни компании на ниски цени , съгласно ръководителя на националния фонд за държавна благосъстоятелност Рустем Умеров, представен от Блумбърг. Целта е да се поддържа мощно подвластния от непознатата помощ бюджет на страната и да се постави завършек на десетилетното посткомунистическо завещание от корупция и неприятно ръководство, което подкопава стопанската система.

Ако украинските законодателите се спогодят за промени на планувана за началото на май пленарна сесия, Киев може да завоюва в най-хубавия случай повече от 400 милиона $ посредством продажба на предприятия , вариращи от производители на торове до комунални услуги, фабрики с топилни пещи и производител на инсулин, заяви БНР.

Други 190 милиона $ могат да дойдат от отдаване чартърен на земеделска земя , уточни в изявление за Блумбърг - Рустем Умеров, началник на Фонда за държавно имущество на Украйна
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР