Украйна сравни Русия с Ислямска държава, след като в интернет

...
Украйна сравни Русия с Ислямска държава, след като в интернет
Коментари Харесай

Руски войници отрязаха главата на пленник от ВСУ. Зеленски: По-лоши са от Ислямска държава

Украйна съпостави Русия с " Ислямска страна ", откакто в интернет се появи видеозапис, на който се вижда по какъв начин съветски бойци обезглавяват украински военнопленник.

Шокиращите фрагменти бяха публикувани в обществените мрежи. На тях се вижда по какъв начин мъж в униформа обезглавява военнопленник, носещ жълта лента на ръката, каквато употребяват бойците от ВСУ.

 

" Има нещо, което никой в целия свят не може да пренебрегне - какъв брой елементарно убиват тези зверове ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски. " За всичко ще има правна отговорност. Необходимо е да бъде надвит терорът ", добави той.

 

От своя страна Кремъл съобщи, че публикуваният в интернет пространството видеозапис, който сякаш демонстрира обезглавяването на украински боец, е " ужасяващ " и би трябвало да се ревизира неговата достоверност.

" В интернет се популяризира отблъскващ видеозапис, на който съветски бойци обезглавяват украински военнопленник ", съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба. " Абсурдно е, че Русия, която е по-лоша от " Ислямска страна ", ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добави той, имайки поради поемането на ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от страна на Русия през този месец.

 

Бойците от " Ислямска страна " в Ирак и Сирия станаха известни с публикуването на видеозаписи, на които се вижда по какъв начин обезглавяват пленници, когато направляваха огромни елементи от двете близкоизточни страни в интервала сред 2014 и 2017 година

 

" Руските терористи би трябвало да бъдат изгонени от Украйна и от Организация на обединените нации и да бъдат подведени под отговорност за своите закононарушения ", съобщи Кулеба.

Службата за вътрешна сигурност на Украйна заяви, че е почнала следствие по съмнение за осъществяването на военно закононарушение по отношение на публикувания видеозапис.

Европейската комисия също реагира на видеото с убийството на украинския боец.

Според прессекретаря на Европейската комисия Набила Масрали достоверността на видеото би трябвало да бъде доказана, само че в случай че бъде доказана, това ще бъде още едно удостоверение за нечовешкия темперамент на съветската експанзия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР