Украйна смята, че заслужава да бъде пълноправен член на НАТО

...
Украйна смята, че заслужава да бъде пълноправен член на НАТО
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна заслужава да е сред мощните държави от НАТО, но няма да се моли

Украйна счита, че заслужава да бъде пълновръстен член на НАТО и не би трябвало да се моли да бъде призната в алианса , чака да получи покана. Това съобщи във вторник президентът на страната Володимир Зеленски, разяснявайки резултатите от срещата на върха на НАТО, оповестява ТАСС.

" Вярвам, че Украйна заслужава повече . Ние заслужаваме да бъдем един от равните в алианса , да бъдем измежду мощни страни . Трябва да бъдем поканени - мисля, че това е почтено. Не бива да се молим ", сподели той в изявление с публицисти на форума " Украйна 30. Икономика без олигарси " в Киев.

Той акцентира, че Украйна е положила доста старания , с цел да подсигурява, че водачите на НАТО удостоверяват вероятностите за приемане на страната в алианса. " Нашите военни показват силата и мощта на армията , тя е подготвена да пази. Говорих за това с водачите на НАТО, поканих ги в Донбас, с цел да видят равнището. Ние заслужаваме да бъдем членове на алиансът, в случай че алиансът вижда Украйна измежду членовете на НАТО не зад кулисите, а на масата ", разяснява Зеленски.

По-рано украинският външен министър Дмитро Кулеба, разяснявайки резултатите от срещата на върха на НАТО, съобщи, че Украйна е направила задоволително промени и би желала да получи План за деяние за участие в НАТО през 2022 година

Участниците в срещата на върха на НАТО , извършена на 14 юни, означават в заключително изказване, че Украйна и Грузия ще могат да станат членове на алианса в бъдеще . В официалното съобщение не се споделя нищо за вероятния период за приемане на тези страни в НАТО или за вероятността да им се дават проекти за деяние за участие.
 Украйна продължава битката си против
Украйна продължава битката си против " Северен поток 2 ", без значение от позицията на Европа

Искал да чуе ясно " да " или " не " от Джо Байдън за участието на Украйна в НАТО на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР