Украйна скоро ще получи танкове М1 Ейбрамс от Съединените щати,

...
Украйна скоро ще получи танкове М1 Ейбрамс от Съединените щати,
Коментари Харесай

Остин: Украйна напредва стабилно на фронта, Киев ще получи скоро танкове М1 Ейбрамс

Украйна " скоро " ще получи танкове М1 " Ейбрамс " от Съединените щати, до момента в който силите на Киев реализират " постоянен " прогрес в контраофанзивата против войските на Москва, съобщи американският министър на защитата Лойд Остин, представен от Агенция Франс Прес.


Вашингтон даде обещание танковете на Киев при започване на годината, като част от обещаната от Съединените щати помощ за сигурност в размер на над 43 милиарда $, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

" Аз съм удовлетворен да оповестя, че танковете M1 „ Ейбрамс “, които Съединените щати бяха поели по-рано като ангажимент, скоро ще влязат в Украйна ", съобщи Остин при откриването на контактната група по въпросите на защитата на Украйна в Германия.

Танковете ще бъдат комплектувани със 120-милиметрови бронебойни снаряди с обеднен уран, които бяха оповестени по-рано този месец.

Такива муниции са противоречиви заради връзката им със здравословни проблеми, като рак и вродени недостатъци, в регионите, където са били употребявани в предходни спорове, макар че не е дефинитивно потвърдено, че са предизвикали такива проблеми.

Украйна се бори с съветските войски в постепенно разрастваща се контраатака, която стартира през юни и която се сблъска със мощна защита.

Остин съобщи, че контраофанзивата " продължава да бележи постоянен прогрес “.

" И смелите украински войски пробиват мощно укрепените линии на съветската нападателна войска ".

Ръководителят на защитата на Съединени американски щати приветства и новия украински министър на защитата Рустем Умеров, който беше назначен по-рано този месец в забележителна смяна за Киев след корупционни кавги в министерството.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи преди срещата, че срещата е опция " да чуем от самия министър Умеров каква е неговата визия, какъв е неговият приоритет ".

" В демократични страни като Украйна непрекъснато има промяна на управлението ", сподели служителят и добави: " Очакваме последователност (от Киев). "

Представители на Съединени американски щати са отпред на напъните за интернационална поддръжка за Украйна, като бързо сътвориха коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия и координираха помощта от десетки страни посредством съвсем ежемесечни срещи на Контактната група.

Поддръжниците на Украйна също по този начин предоставиха образование на киевските войски, до момента в който Съединените щати и други страни постановиха строги наказания на Русия.

Сред задачите на глобите са финансовите институции, вносът на технологии и износът на сила. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР