Украйна си върна телата на още 64 защитници на завода

...
Украйна си върна телата на още 64 защитници на завода
Коментари Харесай

Украйна получи още 64 тела на загинали бойци от Азовстал

Украйна си върна телата на още 64 бранители на завода „ Азовстал “ в Мариупол. Това оповестиха от Министерството за реинтеграция на краткотрайно окупираните територии.

Споразумението е било реализирано вследствие на договаряния с руснаците, провели се с присъединяване на комисаря по въпросите на лицата, изчезнали при особени условия - Олег Котенко. Операцията е била извършена в съдействие с Министерството на реинтеграцията и службите на Украйна.

Процесът на връщане на телата на починалите украински бойци продължава. Той се реализира в сходство с разпоредбите на Женевската спогодба, оповестяват още от Киев. Не е ясно дали те са били разменени против същия брой съветски военни.

Припомняме, че на 9 юни телата на 58 бойци, защитаващи „ Азовстал “, бяха откарани в украинската столица. Това последва интервенцията на 4 юни, когато съгласно някогашния пълководец на полка „ Азов “ Максим Жорин стана замяна на 160 мъртви украински бойци против 160 руснаци.

Бойците от „ Азовстал “ удържаха месеци наред последната украинска цитадела в Мариупол. В последна сметка градът бе изцяло окупиран от съветските сили.
ТЕМА преди 3 часа 545 преди 4 часа 590 преди 6 часа 956
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР