Украйна си е върнала контрола върху 1170 квадратни километра от

...
Украйна си е върнала контрола върху 1170 квадратни километра от
Коментари Харесай

Украйна си е върнала контрола върху 1170 квадратни километра от Херсонска област

Украйна си е върнала контрола върху 1170 квадратни километра от южната Херсонска област, откогато в края на предишния месец стартира контраофанзивата си против съветските сили, съобщи говорителката на южното командване на украинската войска Наталия Хуменюк, представена от Укринформ.

По думите ѝ украинската войска е постигала мълниеносен прогрес на североизток, само че напъните ѝ да унищожи крепко укрепените съветски елементи а западния бряг на река Днепър в Южна Украйна лишават повече време и вървят по-трудно. Тя сподели в ефира на украинската държавна телевизия, че следва още доста работа за гарантирането на сигурността в отвоюваните територии в Херсонска област.

" Продължава работата по обединяването и разчистването на териториите, организират се и интервенции за стабилизиране на ситуацията. В селищата, в които влизаме, има доста изненади, оставени от съветските окупатори ", съобщи Хуменюк, представена от Ройтерс.

" От началото на контраофанзивата до днешна дата бяха освободени над 1170 квадратни километра в по направлението към Херсон “, добави Хуменюк.

Украинските управляващи от дълго време споделят, че отвоюването на Херсонска област е от първостепенно значение, тъй като всяка териториална загуба, която Русия претърпи там, заплашва веригите ѝ за доставки до стратегически значимия Кримски полуостров, отбелязва Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР