Украйна ще успее да преодолее политическата опозиция на Унгария срещу

...
Украйна ще успее да преодолее политическата опозиция на Унгария срещу
Коментари Харесай

Украйна се надява да преодолее съпротивата на Унгария за ЕС

Украйна ще успее да преодолее политическата съпротива на Унгария против нейната кандидатура за започване на договаряния за участие с Европейския съюз, сподели в четвъртък министърът на европейската интеграция на Киев Олга Стефанишина, предава " Ройтерс ".

Тази седмица Европейската комисия за присъединение, откакто Украйна извърши няколко оставащи условия, в това число усилване на защитните ограничения за националните малцинства.

Членът на Европейски Съюз , в случай че Киев не промени своите закони за малцинствата, по-специално във връзка с образованието.

Будапеща влезе в спор с Киев поради това, което съгласно него  етнически унгарци да употребяват родния си език.

Унгарското малцинство в Украйна беше съответно предпазено и украински и маджарски чиновници работеха дружно по законодателни промени, предложени от Брюксел, сподели Стефанишина, министърът, който следи европейската интеграция на Украйна, на брифинг в Киев.

" Всяка страна, която вземе умишлено политическо решение, на първо място да блокира решението във връзка с Украйна, ще откри причина да го направи ", сподели тя.

" Днес Унгария направи такова изказване. Разбираме, че има такова изказване, само че също по този начин разбираме, че има разговор с Будапеща. "
 Орбан подлага на критика тактиката на Европейски Съюз към Украйна
Орбан подлага на критика тактиката на Европейски Съюз към Украйна

Блокът би трябвало да има проект Б

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели предишния месец, че тактиката на Европейски Съюз за войната се е " провалила " и той не вижда причина Унгария да изпраща парите на своите данъкоплатци в поддръжка на засегнатата от война страна.

Европейският съвет ще реши идващия месец дали да стартира договаряния за участие с Украйна, което ще изисква единомислеща поддръжка измежду всички 27 страни.

Стефанишина сподели, че привличането на Унгария през идващия месец ще бъде предизвикателство, само че че е " уверена ", че Украйна ще успее.
 Орбан: Европа няма План Б за Украйна
Орбан: Европа няма План Б за Украйна

Разчетите за проваляне на Русия и промяна на управлението в Москва са неоснователни

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР