Украйна ще стане член на НАТО, а Москва няма право

...
Украйна ще стане член на НАТО, а Москва няма право
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг в Осло: Украйна ще стане член на НАТО

Украйна ще стане член на НАТО, а Москва няма право да постанова несъгласие на разширението на Алианса - това съобщи Йенс Столтенберг в Осло.

В норвежката столица стартира двудневна неофициална среща на външните министри на държавите-членки на НАТО. Според Столтенберг, организацията би трябвало да обмисли по какъв начин ще подсигурява сигурността на Украйна след войната.

Междувременно, от Молдова, където се организира среща на Европейската политическа общественост, президентът Зеленски съобщи, че страната му е подготвена да бъде член на Алианса и чака той също да бъде подготвен. Според немския външен министър Аналена Беробк, не може да се приказва за разширение по време на война.

" Всички съдружници са съгласни, че Украйна ще стане член на НАТО. Но Киев и Алиансът ще решат по кое време тъкмо Украйна ще се причисли. Не е работа на Москва да постанова несъгласие на разширението на НАТО. За това има нужда от рамка, която да подсигурява сигурността на Украйна след края на войната и историята да не повтаря ", акцентира Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР