Украйна ще се нуждае от икономическа помощ в размер на

...
Украйна ще се нуждае от икономическа помощ в размер на
Коментари Харесай

Шмигал: Украйна се нуждае от 42 млрд. долара, за да компенсира бюджетния дефицит през 2024г.

Украйна ще се нуждае от икономическа помощ в размер на към 42 милиарда $ през 2024 година, с цел да компенсира очертаващия се бюджетен недостиг, съобщи министър-председателят Денис Шмигал в обръщението си пред форума на Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ) в Маракеш, Мароко, заяви „ Киев Индипендънт “.


Според Шмигал дефицитът ще доближи 21% от Брутният вътрешен продукт на Украйна през идната година.

Ще бъде нужна поддръжка от интернационалните сътрудници, с цел да се помогне на " държавното управление на Украйна да извърши главните си обществени отговорности ", сподели Шмихал, в това число изплащането на пенсии и заплати и подпомагането на тези, чиято благосъстоятелност е била унищожена от съветските офанзиви.

Данъчните доходи значително са ориентирани към защитата и военните старания.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, която също приказва на срещата, съобщи, че " икономическият екип на Украйна също е провел рационална политика и е постигнал солидни резултати в една необикновено сложна обстановка ".

" Като интернационална общественост ние би трябвало да продължим да предоставяме на Украйна забележителна, предвидима и навременна финансова поддръжка, от която тя се нуждае, с цел да може държавното управление да действа ", добави тя./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР