Украйна ще проведе широкомащабни учения за справяне с последствията от

...
Украйна ще проведе широкомащабни учения за справяне с последствията от
Коментари Харесай

В Украйна ще бъдат проведени учения за справяне с последствията от възможна авария в Запорожката АЕЦ

Украйна ще организира широкомащабни учения за справяне с следствията от допустима терористична офанзива в Запорожката АЕЦ, като в тях ще вземат присъединяване всички незабавни служби, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10940
Решението е било взето на среща на междуведомствения спешен екип, управляван от министъра на енергетиката Херман Халушченко. Основната тематика на работата на екипа ще бъде да проучва информацията за ситуацията в окупираната от Русия украинска атомна електроцентрала и да моделира сюжети на допустима терористична офанзива, заяви министерството на енергетиката на Украйна.

" За да работим по тях в детайли, спешният екип реши да организира съответните широкомащабни учения с присъединяване на централни, районни и локални служби ", се споделя в изказването.

Според Халушченко всички незабавни служби са готови за вероятните сюжети. Били са създадени и протоколи за взаимни дейности.

По време на учението ще бъдат отработени ограничения за превъзмогване на следствията, в случай че съветските въоръжени сили взривят един от енергийните блокове на централата, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели неотдавна, че Русия обмисля сюжет за терористична офанзива в Запорожката АЕЦ и е подготвила всичко належащо за това, напомня Укринформ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР