Украйна ще получи в следващите дни писмена оценка за изпълнението

...
Украйна ще получи в следващите дни писмена оценка за изпълнението
Коментари Харесай

Киев очаква новини от ЕК за членството си в ЕС

Украйна ще получи в идващите дни писмена оценка за осъществяването на рекомендациите на Европейската комисия (ЕК), нужни за започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз (ЕС).

Това сподели ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук, представен от " Укринформ ".

Той акцентира, че украинският парламент е извършил всички условия, сложени  в подтекста на законодателството за европейска интеграция.

" Сега топката е в полето на Европейска комисия и Европейски Съюз. Очакваме писмена оценка в идващите дни. След приемане на оценката ще проведем поредност от договаряния . Много се надяваме, че в края на тази година Европейският съвет ще вземе решение за започване на договаряния за пълноправно участие на Украйна в Европейски Съюз ", акцентира Стефанчук.

Той акцентира, че фактът на започване на договаряния през тази година ще покаже, че " Украйна е до Европейския съюз и Европейският съюз е до Украйна ". Както Укринформ заяви по-рано, президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинската страна е изпълнила съвсем всички условия за започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейския съюз.
 Шмигал чака позитивна оценка за Киев от Европейски Съюз през октомври
Шмигал чака позитивна оценка за Киев от Европейски Съюз през октомври

Поредната стъпка към присъединението

Припомняме, че през септември украинският министър председател Денис Шмигал завви, че от отчета за пакета за разширение на Европейски Съюз този октомври. 

Европейският съвет на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел на 23 юни 2022 година реши да даде на Украйна статут на претендент за участие в Европейски Съюз.

Президентът Володимир Зеленски подписа заявката за участие на 28 февруари предходната година.

През юни тази година, Шмигал регистрира, че Украйна напредва бързо към участие в Европейски Съюз и даже изпреварва графика.

Доклад на Европейски Съюз през юни заключи, че Украйна е изпълнила две от седем условия, с цел да стартира договаряния за участие.

- в това число за правосъдна промяна и ограничение на ендемичната корупция - за започване на договаряния за присъединение. Украйна прикани договарянията да стартират тази година.

Докладът на Европейската комисия бе крайъгълен камък в този развой, който последователите на устрема на Украйна за бързо присъединение към Европейски Съюз се надяват да приключи с решение на 27-те страни-членки на блока през декември да стартират договарянията с Киев.

27-те страни членки имат последната дума дали и по кое време да стартират договаряния за участие с Киев.

За да дава отговор на изискванията, Украйна ще би трябвало да приведе законите си в сходство с доста обширни стандарти на Европейски Съюз, вариращи от климата до труда. На процедура пътят на Украйна към участието ще отнеме години и малко на брой имат вяра, че страната може да се причисли, до момента в който е във война с Русия.
 Орбан желае да не се бърза с участието на Украйна в Европейски Съюз
Орбан желае да не се бърза с участието на Украйна в Европейски Съюз

Ще би трябвало да се отговори на " доста сложни въпроси ", преди Европейски Съюз даже да стартира договаряния за участие с Украйна.

Унгария настоя да не се бърза с участието. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР