Украйна ще поиска среща на Съвета НАТО-Украйна, която да бъде

...
Украйна ще поиска среща на Съвета НАТО-Украйна, която да бъде
Коментари Харесай

Зеленски: Киев ще поиска да бъде свикано заседание на Съвета НАТО...

" Украйна ще изиска среща на Съвета НАТО-Украйна, която да бъде отдадена на отбраната на въздушното пространство, доставката на средства за Противовъздушна отбрана и съответните системи и ракети ", сподели украинският водач.

 

Той добави, че страната му интензивно работи за постигането на действителни резултати на Световната среща на върха за мир в Украйна.

 

Президентът благодари на всички водачи и страни, които тази седмица показаха подготвеност да вземат участие в този конгрес, който ще се състои в Швейцария. Зеленски изрече признателност съответно към немския канцлер Олаф Шолц за напъните, водачеството и вярната интернационална връзка, които той е показал при визитата си в Пекин, и за сигналите, които са пристигнали от китайската столица.

Според Зеленски Китай може да спомогне за възцаряването на обективен мир в Украйна и за стабилността на интернационалните връзки.

 

Украинският президент добави, че срещата на върха в Швейцария съставлява действителна опция Уставът на Организация на обединените нации и неговoто предопределение и правила да сработят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР