Украйна ще отвърне на всички атаки на Русия, заяви във

...
Украйна ще отвърне на всички атаки на Русия, заяви във
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна ще отвърне на всички руски атаки

Украйна ще отвърне на всички офанзиви на Русия, съобщи във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски. Думите му идват на фона на нови съветски офанзиви с дронове и ракети край Киев и в Запорожие. По-рано Зеленски посети фронтовата линия край град Бахмут и се срещна с украински военни.

Продължаващите към този момент месеци боеве за града в Донецка област се дефинират като най-ожесточените в Европа след Втората международна война. Твърдата опозиция на украинците накара английското военно разузнаване да разгласи, че офанзивата на Русия против Бахмут може да се изчерпва.

„ Болезнено е да гледаш градовете в Донбас, на които Русия е донесла толкоз ужасни премеждия, съсипия. Почти непрекъснатите, ежечасни сирени за въздушно нахлуване в Краматорск, непрекъснатата опасност от обстрел, непрекъснатата опасност за живота… Именно там, в Донбас, в Харковска област – на всички места, където е пристигнало съветското зло, е явно, че терористичната страна не може да бъде спряна с нищо друго с изключение на с нашата победа. И ние ще я осигурим. Определено ще отвърнем на окупатора за всяко нахлуване против нашите градове ”, безапелационен беше украинският президент.

 ГЕРБ/СДС

На връщане от фронтовата линия Зеленски спря на бензиностанция в Източна Украйна за кафе пауза. Присъствието му провокира огромен интерес, а той си направи фотоси с бойци и цивилни.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР