Украйна ще откаже да спазва Минските споразумения, ако европейските страни

...
Украйна ще откаже да спазва Минските споразумения, ако европейските страни
Коментари Харесай

Украйна издаде ултиматум към ЕС да не разхлабва санкциите срещу Русия

Украйна ще откаже да съблюдава Минските съглашения, в случай че европейските страни отслабят санкционния напън върху Москва. Това предизвести украинският външен министър Павло Климкин, представен от съветските медии.

" Ако в този момент, откакто Русия стартира да издава паспорти (на жителите в сепаратисткия Донбас), вие извършите стъпки към Русия, тогава напълно ще бъде разрушена цялата логичност на това, което сме правили до момента ", разяснява украинският първи посланик.

Допълва се, че аналогично изказване Климкин е направил в Брюксел на среща на външните министри на страните членки на Европейския съюз. Според украинския външен министър отслабването на режима на наказания на Европейския съюз " ще убие " Минските съглашения.

В края на април съветският президент Владимир Путин подписа декрет за опростена процедура за приемане на съветски паспорти от жителите на някои региони на Луганска и Донецка области в Украйна. По думите му въпросът бил от чисто филантропичен темперамент, като Москва нямала предпочитание да основава проблеми на Киев, само че обстановката с гражданските права в Донбас излизала отвън допустимите граници.

Това решение срещна опозиция от страна на Киев. По-специално Климкин даде обещание да отговори на това, а също по този начин прикани външните министри на страните от Г-7 за налагане на нови наказания против Русия. Европейският съюз обаче отхвърли да предприеме нови ограничаващи ограничения против Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР