Украйна ще наложи санкции на няколко руски олигарси, сред които

...
Украйна ще наложи санкции на няколко руски олигарси, сред които
Коментари Харесай

Украйна ще наложи на руски олигарси санкции, „хармонизирани“ със САЩ

Украйна ще наложи наказания на няколко съветски олигарси , измежду които Олег Дерипаска , заяви украинският президент Петро Порошенко , представен от Ройтерс и ТАСС. 
 
В петък Съединени американски щати оповестиха наказания против политици и предприемачи от обкръжението на съветския президент Владимир Путин като отговор на хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година, извоювани от Доналд Тръмп
 
Порошенко, който е на посещаване в Берлин за срещи с канцлера Ангела Меркел , сподели, че е упълномощил на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) и на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) да разработят план за решение, който ще бъде разискван от СНСО.
 
" Санкциите ще бъдат наложени и ще бъдат оптимално хармонизирани с решението на държавното управление на Съединени американски щати ", разясни украинският президент. По думите му в санкционният лист ще попадне името на президента на " Русал " Олег Дерипаска , както и " други съветски олигарси ".
 
Речта на Петро Порошенко бе излъчена по украинската телевизия " 112 канал ". На 6 април министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи нови наказания против 38 физически и юридически лица от Русия , в това число " Рособоронекспорт ", " Руската финансова корпорация " и " Русал ".
 
Освен за намесата в изборите Вашингтон упреква Москва за анексирането на Крим , разпалването на принуждение в Източна Украйна , поддръжката за режима в Дамаск и хакерските атаки , напомнят организациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР