Украйна се нуждае от повече противовъздушна отбрана, за да защити

...
Украйна се нуждае от повече противовъздушна отбрана, за да защити
Коментари Харесай

Зеленски: Нуждаем се от повече ПВО, за да защитим маршрутите за зърно и регионите, граничещи с Русия

" Украйна се нуждае от повече противовъздушна защита, с цел да отбрани маршрутите си за експорт на зърно, както и районите, граничещи с Русия ", сподели президентът Володимир Зеленски на интернационална среща на върха за продоволствената сигурност в Киев.

„ Има недостиг на противовъздушна защита – това не е загадка “, разяснява Зеленски на срещата на върха „ Зърно от Украйна “, на която участваха високопоставени чиновници от европейски страни, в това число президента на Швейцария Ален Берсе и премиера на Литва Ингрида Симоните.

Зеленски приказва откакто Русия нападна Украйна със 75 дрона през нощта, което е най-голямото нахлуване с дронове във войната. Съвместната конференция на тримата водачи беше прекратена от следващата сирена за въздушна паника.

Зеленски показа, че Украйна ще бъде снабдена от своите задгранични сътрудници с кораби, които да съпровождат конвои от товарни кораби от пристанищата на Украйна, с цел да се подсигурява тяхната сигурност.

„ Имам съглашения с няколко страни за мощно придружаване на конвоите от украинци, само че благодарение на (чужда) техника “, сподели той.

Урсула фон дер Лайен даде обещание поддръжка в писмо до Зеленски, което тя показа в обществената медийна платформа Twitter, като сподели, че Комисията ще даде 50 милиона евро за „ бързи поправки и надстройки на инфраструктурата в пристанищата на Украйна “.

Украинският президент сподели, че Киев се надява да реши дефицита си на противовъздушна защита посредством нови доставки от сътрудници и увеличение на личния си индустриален потенциал, нещо, по което съгласно него има прогрес. ОЩЕ: Украйна чака позитивна оценка за вероятностите си за участие в Евросъюза
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР