Украйна се нуждае от още боеприпаси, каза днес върховният представител

...
Украйна се нуждае от още боеприпаси, каза днес върховният представител
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Украйна се нуждае от още боеприпаси

У последна се нуждае от още муниции , сподели през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на министрите на защитата на страните членки на блока в белгийската столица Брюксел, съобщи Ройтерс.

" Ние би трябвало да покажем ясно, че съпричастността ни с Украйна остава и продължава " , съобщи топдипломатът на Европейския съюз, като добави, че е значимо да се обясни обстановката и " да се знае къде сме ние в този момент, къде ще бъдем до март и до края на годината ".

Той изрази вяра, че по-късно ще бъде решено коя страна членка на блока може да оглави задачата на Европейски Съюз за отбрана на комерсиалните плавателни съдове в Червено море, като разясни, че началото на тази интервенция може да бъде обещано в средата на идния месец.

" Трябва да решим коя страна ще поеме командването на интервенцията, къде ще е щабът и какви военноморски активи ще дават страните членки на Европейски Съюз ", сподели Борел преди срещата на министрите на защитата.

" Не всички страни членки биха желали да се включат в задачата, само че никой няма да ѝ се опълчи... Надявам се да можем да стартираме интервенцията на 17-и (февруари) ", съобщи Борел. Той разясни, че името на интервенцията ще е " Аспидес " (Aspides), което значи " страж " (така са се наричали и щитовете на древногръцките воини - бел. ред.).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР