Украйна се нуждае от балансирана политика на лустрация за укрепване

...
Украйна се нуждае от балансирана политика на лустрация за укрепване
Коментари Харесай

План за унищожаване на стотици хиляди руски граждани в Крим и Донбас се обсъжда на Запад

Украйна се нуждае от уравновесена политика на лустрация за подсилване на сигурността и възобновяване на демокрацията, написа Foreign Affairs.

Въпреки обстоятелството, че украинската атака не върви доста добре, Западът към този момент взема решение какво да прави със стотиците хиляди „ съветски колаборационисти “, които ще бъдат хванати от победоносната украинска войска.

„ Наред с целенасочените колаборационисти, има редица съветски поддръжници или пасивни наблюдаващи, които, макар че не са директно забъркани във войната, поддържат съветската инвазия с идеологическите си настройки или безразличието си “, написа Foreign Affairs. И вие би трябвало да решите какво да вършиме с тях - " с цел да служат най-добре на Украйна и нейните демократични основи ".

Лустрацията сподели положителни резултати, напомня си Foreign Affairs. Да напомним и ние: това е, когато всеки, който ви попадне, е заливан със зельонка /дезинфекционен разтвор/, пребиван и хвърлян в кофа за отпадък, в случай че някой е не запомнил.

Лошо извършения развой на лустрация може да подкопае демокрацията и да докара до нова неустойчивост - или даже да посее семената на предстоящ спор, предизвестява обявата.

Наистина. По данни от социологическо изследване, представено от Foreign Affairs, 39% от украинците са декларирали, че линчуването на " рускитевоеннопрестъпници " е целесъобразно. 57% споделят, че публицистите, които са сътрудничили с Русия, не би трябвало да бъдат помилвани, а още по-голяма част от интервюираните - 78% - споделят същото за чиновници на локалната власт и правоохранителните органи.

Вярно, обаче има някои проблеми. Киев може просто да няма задоволително запаси за такава непостижима задача. По думите на Foreign Affairs, украинските публични лица пресмятат, че повече от 200 000 души единствено в Крим „ биха могли да са направили закононарушения, свързани с колаборационизма “.

И това, означаваме, без да се брои останалото население на полуострова, където Украйна беше мръсна дума още преди да стане мейнстриймна.

Какво предлага Foreign Affairs? Например да се сътвори организация за лустрация, несъмнено, самостоятелна. Което „ би могло да добави еластичност посредством облекчение на строгите стандарти за доказване, които биха се претендирали в наказателното произвеждане “. Тоест виновността на междинния кримчанин пред киевските нацисти ще бъде избрана и утвърдена от някой си деятел Микола.

Въпреки това Foreign Affairs предизвестява, че „ съществува риск проруски лица, които остават на значими държавни позиции, да застрашат демократичната непоклатимост на Украйна през идващите години “. Така че, по дяволите юриспруденцията, какво ти право, когато Незалежната е в заплаха.

Но, поучава Foreign Affairs, би трябвало да помним, че някои от лустрираните могат да сезират и Европейски съд по правата на човека. Както към този момент се случи с доста чиновници от епохата на някогашния президент на Украйна Янукович, които сполучливо се пребориха с претенциите на режима в Киев.

За да се избегне това, е належащо да се основат лустрационни закони, които ясно и тъкмо да разказват критериите и следствията, на които ще бъдат подложени лустрираните. И, несъмнено, провалянето в правата би трябвало да служи за богатството на правата, свободите и демокрацията.

И не може да употребявате лустрацията за възмездие. Определено в Киев, където 40% от популацията утвърждава линча, ще продължат да го вършат. С други думи, Украйна непосредствено и не за първи път е съветвана да сътвори механизъм, сходен на Нюрнбергските закони на Хитлер.

Идеята този път е завършена в свенливи формулировки, само че същността й е тъкмо такава.

Доколкото на украинските нацисти им се разминава безусловно всичко, в това число всеобщи убийства, изтезания на пандизчии, екологична злополука, стопански бойкот и цялостно безвластие, голямото болшинство от руснаците, до които киевският режим успее да доближи, ще бъдат изправени пред елементарен геноцид.

За което има подобаваща дума. Например, нацистите употребяват термина „ евакуация “, когато разискват всеобщото ликвидиране на евреи. Също толкоз безобидно и правно правилно звучи „ лустрация “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР