Украйна се намира в навечерието на “много активна фаза на

...
Украйна се намира в навечерието на “много активна фаза на
Коментари Харесай

Украйна е пред “много активна фаза” на войната, казва говорител на разузнаването

Украйна се намира в навечерието на “много дейна фаза ” на войната. През февруари и март се чакат доста дейни дейности на фронта, сподели представителят на военното разузнаване на страната Андрей Юсов, представен от в. “Украинская истина ”.

“Намираме се в преддверието на доста дейна фаза. И през февруари, и през март ще има доста дейни дейности ”, сподели той.

В момента ситуацията по фронтовете е тежка и руснаците не престават настъпателните дейности. Те схващат, че се ускорява интернационалната поддръжка за Украйна и че този месец е планувана идната среща на отбранителните министри на НАТО в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия. Тези срещи постоянно разискват настоящите потребности на Украйна от военна помощ.

Русия хвърля в щурмовите си дейности мобилизирани цивилни и пандизчии, набрани от частната военна компания “Вагнер ”, сподели представителят.

По думите на представителя съветските загуби са доста по-големи от украинските, само че на руснаците не е останало друго, с изключение на да водят война “с количество ”.

Той счита, че Украйна може да пречупи тази тактичност с високата мотивация  на въоръжените си сили и с по-модерната техника и оръжия, които получава от западните си съдружници. 

Русия концентрира войски в Луганска област, а Киев подозира, че повода за това може да е идна нова съветска атака в Източна Украйна, която е допустимо да съвпадне с първата годишнина от началото на съветската инвазия, оповестиха украински публични представители, представени от Асошиейтед прес.

Силите на Кремъл гонят от домовете им локалните поданици, живеещи в следените от Русия региони покрай фронтовата линия, с цел да не могат да дават сведения на украинската артилерия за придвижването на съветските елементи, съобщи регионалният шеф на Луганск Сергий Гайдай.

" Извършва се интензивно прекачване на съветски войски към региона. Определено готвят нещо на източния фронт за февруари ", сподели той.

Военни анализатори чакат скоро да има ново нахлуване на силите на Москва. Снощи американският Институт за проучване на войната излезе с оценка, съгласно която " най-вероятният ход на събитията в идващите месеци е идна съветска атака ".

Тя може да съвпадне като дата с годишнината от началото на нашествието на 24 февруари.

Днес украинският общоприет щаб заяви, че Русия концентрира сили и в прилежащата Донецка област, най-много за завладяването на основния град Бахмут.

Областният шеф на Донецк Павло Кириленко разгласява фотоси от разрушенията след обстрел на Бахмут, на които се виждат големи черни дупки по жилищни здания в постройка.

Той добави, че Русия " интензивно разполага нови военнослужещи в региона ".

Също през днешния ден украинският президентски консултант Михайло Подоляк разгласи в Туитър, че се водят договаряния за доставка на ракети с по-голям обхват и изтребители от съдружниците на Украйна.

Помолен да разяснява медийните известия за новия пакет военна помощ на Съединени американски щати за Киев, представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че това е " директен път за нагнетяване на напрежение и повишение на нивото на ескалация ".

" Това ще изисква нови старания от наша страна, само че няма да промени хода на събитията ", сподели той в конферентен диалог с кореспонденти.

Западните съдружници пробват да разширят обединението си за поддръжка на Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през днешния ден в Токио, че желанието му е алиансът да си сътрудничи по-тясно със страните от Индо-тихоокеанския район и да има повече " другари " там.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР